Напишете дума/думи за търсене

Металикът е цветът на пролетните нокти

Маникюрът с метални ефекти е едновременно стилен и провокативен. Ако никога не сте пробвали, пролетта е идеалният сезон за експерименти.

Маникюрът с метални ефекти по принцип е подходящ за всички сезони. Ефектите му се свързват както с отблясъците от снега през зимата, така и със слънчевите лъчи и водната повърхност през лятото.
Съществуват различни варианти – златно, сребърно, бронзово, медно. Някои ефекти се постигат със специално фолио, което се фиксира върху ноктите, други металик цветове се предлагат готови, а вече има и варианти като база или като топ, която се поставя под или над друг нюанс и придава метален отблясък.

За стилните – пастелен нюанс

Всичко е въпрос на цветове, обясняват маникюристите. Сребърният и златният металик е за по-провокативни жени, но съществуват вече и серии от пастелни тонове – бледо розово, бежово и жълто с метален отблясък. Така че дори и не толкова експресивните дами могат да се възползват от модерната тенденция и намерят своя вариант в металик.

Освен това металикът е много подходящ в комбинации. Някои експериментират като правят само половината нокът на диагонал в металик, а другата част - в матов нюанс. Всъщност именно комбинацията от мат и металик се води най-модерна този сезон, изтъкват маникюристи.


Някой пък поставят металик единствено на един пръст – най-често на безименния, а другите нокти са в един цвят. Дали ще изберете златно, сребристо или друг метален отблясък, зависи от основния цвят, на който сте заложили. Идеален за комбиниране е металикът и при правене на модерен тип френски маникюр. При него ноктите са основно в един цвят – пастелен, ярко червен, патладжанен или дори черен, а само горната линия е метална.

Смели комбинации

Други пък не се притесняват от смели решения - някои поставят златен металик на едната ръка и сребърен на другата. Това е интересно решение и може да бъде стилно, стига да се съчетае добре с облеклото и бижутата.
Най-смелите експериментират и с педикюр в металик, но при него е важно с какви сандали или джапанки ще го комбинирате, за да не е прекалено крещящ ефектът. За педикюр все пак се препоръчват по-пастелните варианти на металик.

Друго нещо, което е важно да имате предвид с такъв лак е какви бижута носите. Ако сте избрали нюанс в златен металик за ноктите, такива трябва и да са бижутата ви, а ако е сребрист – нека са сребърни. Винаги имайте едно на ум за комбинации и с дрехите и с аксесоарите, защото този тип маникюр е прекалено привличащ вниманието сам по себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X