Напишете дума/думи за търсене

Идеи за кухня в селски стил (галерия)

Снимки pixabay.com, homebnc.com, make-self.net, interiorz.co.uk, deviantart.com

Всички знаят, че този стил внася особен чар, доза носталгия и изключителна атмосфера, която прави жилището уникално. Той е изключително подходящ за оформянето на сърцето на дома - кухнята.

Снимки pixabay.com, homebnc.com, make-self.net, interiorz.co.uk, deviantart.com
Снимки pixabay.com, homebnc.com, make-self.net, interiorz.co.uk, deviantart.com

Цветовете

Топлите и натурални тонове, например слонова кост, светли перлени, лек сатен са задължителни. Разбира се, те могат да се комбинират с много дърво в естествен цвят. Ако държите на неговото богато присъствие, то светло синьото би го балансирало чудесно, например в челата на шкафовете. Приглушените и матирани варианти на зелено също са отлично решение.

Материали

Най-характерната подова настилка е дървената. Но ако искате нещо по-различно, може да използвате плочки и дори ламинат с подходящ дизайн.

На стените селският стил се подчертава най-добре с камъни или тухли. Днес може да разчитате и на имитации, ако не можете да си позволите естествени материали или пък даденостите на дома не го позволяват. Не забравяйте, че чудесна работа вършат и изкуствено състарените повърхности. Това се отнася не само да стените, но също за пода и челата на шкафовете. А ако сте любители на витражите, то няма да сгрешите, ако на тях има сюжети от природата.

Таванът

Най-яркият белег на тавана в помещение с интериор в селски стил са гредите. Чрез тях може да се постигне освен добър визуален ефект, също чудесна функционалност, като под тях се скрият кабели. Ако кухнята е малка - заложете на много бял цвят в тавана. По този начин помещението ще изглежда по-високо. А контрастно боядисаните греди само ще подсилят селското излъчване.

Текстил

На този стил най-много прилягат по-грубите естествени материи, като памук и лен. Изключително важни обаче са цветовата гама и принтовете. Те трябва да допълват цялостния облик и да го подсилват. Няма да сгрешите, ако използвате тъкани с изображения на цветя, на всякакви селски сюжети, на клетки или такива, по чиито краища има малко дантела.

Мебелите

Вече стана дума, че повърхностите може да са изкуствено състарени, включително на пода, плота, даже гърба на кухнята. Не се страхувайте да използвате масивни мебели, стига мястото да го позволява. Важно е обаче какво излъчване ще имат. То най-често зависи от орнаментите и дръжките. Затова в никакъв случай не залагайте на лъскави и с модерен дизайн.

Откритите рафтове и стойки за посуда и прибори са добър вариант, ако не сте привърженици на вече споменатите витражи.

И още

Сред аксесоарите, които ще поставят финалния щрих, са стари свещници и лампи, картини със селски пейзажи, ръчно изработени тъкани и др.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X