Напишете дума/думи за търсене

С тази паста орхидеите започват да цъфтят на мига

Когато купуваме орхидея, тя е нацъфтяла и е едно от най-красивите растения, с които може да направим дома си уютен и елегантен. Много често обаче тези цветове окапват бързо и след това на мястото на кралицата орхидея си имаме едно опърпано, зеленикаво подобие на някогашно цветно величие.

Грижите за орхидеята трябва да се полагат старателно. Ако въпреки тези грижи вашата орхидея не цъфти, има начини да й помогнете.
В специализираните магазини и сайтове за цветя ще откриете цикотинова паста. Тя съдържа Витамини В1, В6 и янтарна киселина.

Някъде може да я срещнете и като „кейки паста“. Тя стимулира спящите пъпки на растенията и ефектът от нея е изключително бърз – те ще се появят седмица-две след първото използване. Пастата действа освен за орхидеи също и при хибискус, сукуленти, рози, камелии и много други.

С кейки пастата може да развъдите и цяла нова орхидея. Пастата се поставя на вашата орхидея, докато не създаде здрава коренова система с дължина най-малко 3 см. Необходимо е да поникнат и 2-3 листенца, както и да се оформи ствол. Когато достигне определена височина, внимателно се отрязва и се поставя в нова саксия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X