Напишете дума/думи за търсене

Как да спасим цветята с изсъхнали листа

Много често се натъкваме на този проблем – когато връхчетата на нашите стайни и балконски цветя засъхнат. Не е необходимо да изхвърляте цветето в такъв случай, нито да се страхувате, че то ще зарази околните растения.

Една от причините може да бъде това, че поливате цветята с чешмяна вода. На много места в страната чешмяната вода не е чиста и съдържа химикали. За да сте сигурни, че поливате цветята си с чиста вода, налейте я в туба или бутилка от предния ден. Другият вариант е да я изварите или да мине през кана с филтър.

Друга причина за това да съхнат цветята, е тяхното преполиване или обратното – пресушаването им.
Не всяко растение може да бъде усетено интуитивно. Препоръчваме ви, когато си купите цвете, да прочетете всичко, което неговият сорт изисква. Само така може наистина да го отгледате правилно.

На всяка цена правете дренажни дупки на дъното на саксията. Знаете, това може да стане най-лесно с камъчета, които да разположите най-отдолу.

Поливането с твърде студена или твърде топла вода може да доведе също до поява на петна по листата. Ако сте налели водата за поливане от предния ден, тя ще е със стайна температура – идеална за здравето на китките ви. Ако пък петната са сребристи, да знаете, че това растение е изложено на твърде ярка слънчева светлина. По-добре го приберете.

Прекомерното торене също може да промени вида и цвета на листата. Спазвайте количеството, което е упоменато на опаковката.

Пулвелизирането на листата е също начин да освежавате растенията, а често го пренебрегваме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X