Напишете дума/думи за търсене

5 натурални средства за спасение от комарите

Знаехте ли, че комарите на обичат домати и жълт цвят? През лятото те са една от най-големите напасти. За жалост химическите препарати срещу комари не са особено безопасни. Предлагаме ви няколко природни средства, които ще ви осигурят спокоен сън без ухапвания и досадно жужене.

Цветя

Може би ще се учудите, но комарите никак не си падат по маргаритки. Така че букет с тези красиви полски цветя ще свърши чудесна работа срещу хапещите нашественици.

Етерични масла

Маслата от карамфил, евкалипт, анасон, кедър успешно ще ви спасят от жужащите кръвопийци. Можете да го втриете в рамката на прозорците или да ги разтворите в базово масло и да нанесете на тялото. Има обаче една подробност - тази защита трае максимум 20 мин. Затова е най-добре да си направите тоник - кипнете в малко вода за 15 мин 5 г карамфил, след което сложете 10 капки от течността в 1 с.л. спирт.

Бебешко олио и ванилия

Пригответе си лосион срещу комари, като с смесите бебешко олио с ванилин в съотношение 1:10. След това намажете кожата с лосиона.

Домати

Комарите просто не понасят миризмата, която се излъчва от листата на доматите. Затова отлично средство за справяне с тези насекоми е посадите домати в градината или да сложите саксия на прозореца.

Жълт цвят

Някои специалисти твърдят, че комарите бягат от жълтия цвят. Едва ли ще се застраховате напълно, ако си купите жълта пижама, но нищо не пречи да опитате в комбинация с другите средства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X