Напишете дума/думи за търсене

14 начина да си върнем контрола върху тялото

Всеки от нас има безброй ситуации, когато тялото го е предавало в най-неподходящия момент.

Неконтролируемо оригване и пръцкане, неуместен кикот и прочие неща, които ако не другото, най-малкото ни излагат.

Предлагаме ви 14 хитрини, с които ще си върнем контрола над тялото.

1. Отървете се от главоболието

Сложете ръцете си под студена течаща вода за няколко минути. Дръжте ги колкото се може по-дълго. След това разтрийте дланите си със суха кърпа, докато не започнете да усещате парене. Това е т.нар. Студена терапия. Стресът от температурната разлика ще увеличи кръвообращението. Но ако имате високо кръвно или проблеми със сърцето, по-добре избягвайте този метод.

2. Отървете се от сънливостта

Ако не може да си отворите очите, задръжте дъха си колкото можете и след това издишайте бавно. Ще увеличи ритъма на сърцето, който ще ви събуди.

3. Задръжте кихането

Кихането е приятно занимание, но понякога е неуместно. За да го спрете в зародиш, стиснете ноздрите си и разтривайте нагоре-надолу.

4. Спрете гаденето

Опитайте с акупресура, ако имате чувството, че ще изповръщате обяда си. Натиснете точката от вътрешната страна на китката си, която се намира приблизително на 2 см от дланта.

5. Овладейте смеха си

Не е много удобно да се хилите по време на работна среща или когато слушате небивалиците на някой ваш преподавател. За да спрете напиращия смях у вас, се ощипете или леко захапете езика си.

6. Спрете хълцането

Задръжте дъха си възможно най-дълго, за да успокоите контракциите на диафрагмата.

7. Облекчете киселините

Понякога се случва след вечеря да започнат да ни тормози това неразположение. Затова най-добре тази нощ спете на лявата страна, това със сигурност ще облекчи киселините.

8. Ободрете се

Ако сте кисели и всичко ви е криво, задръжте за малко молив между зъбите. Това активира мускулите, виновни за усмивката. По този начин ще заблудите мозъка, че ви е радостно и в крайна сметка след малко ще ви стане такова.

9. Спрете хъркането

Честа причина за това е спането по гръб. Затова избягвайте тази поза за сметка на страничната.

10. Отървете се от акнето

За да предотвратите появата на акне, мийте лицето си със студена вода. Тя има стягащ ефект, който спира бактериите и мръсотията да влизат в кожата.

11. Облекчете ухапванията от комари

Ако не понасяте повече сърбежа, причинен от ухапванията от комар, тогава намажете с рол-он-а си против изпотяване участъците.

12. Спрете сълзите

Ако те ви сварят на тотално неподходящо място, отворете очите си възможно най-широко и останете в тази позиция колкото се може по-дълго, като се опитвате да не мигате. В същото време гледайте нагоре, без да местите главата.

13. Намалете болката

Независимо дали сте ударили кутлето си в крака на масата или сте се порязали, докато режете домати за салатата, не потискайте емоциите си. Проучванията показват, че когато човек псува, болката намалява.

14. Отървете се от световъртежа

За да спрете това досадно въртене, пъхнете показалците си в ушите. Движете ги внимателно нагоре, после навътре към ухото, след това в посока към врата. Това ще ви помогне да регулирате налягането в черепа, което пък ще помогне на вертигото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X