Напишете дума/думи за търсене

Изненадващи употреби на алкохола в домакинството

Най-вероятно вкъщи имате някои лекарства, които не ви трябват, но искате да имате подръка „за всеки случай“.

Ако ви се намира изопропилов алкохол, известен и като rubbing alcohol, може да го използвате не само за болежки, но и за различни неща в домакинството.

1. Премахва кърлежите

Номерът с кърлежите е да ги махнете възможно най-скоро и изопропиловия алкохол може да ви помогне да направите това, без да оставяте част от тези инсекти в тялото си. Напоете памук с алкохола и поставете върху кърлежа. Когато областта е добре обработена, извадете насекомото, въртейки го в обратна посока на часовниковата стрелка.

2. Успокоява ухапването от комари

Изопропиловият алкохол може да облекчи болката от порязване и да помогне за облекчаване на сърбежа от ухапвания от комари. Всичко, което трябва да направите, е да натриете с алкохола засегнатото място толкова пъти, колкото е необходимо, докато сърбежът утихне.

3. Убива акарите

Напръскайте матрака, таблата и подматрачната рамка с изопропилов алкохол. Правете това често, за да се премахнат яйцата на акарите. Уверете се, че стаята е добре проветрена и течността е изсъхнала, преди да легнете в леглото.

4. Премахва петната от тапицерията

Смесете 1 част изопропилов алкохол с 2 части вода. Пръскайте директно върху петната, а след това внимателно ги натрийте с четка.

5. Размразява стъклата на колата

Задава се зимата и със сигурност не една сутрин вашият автомобил ще се събужда със замръзнали стъкла. За да махнете по-бързо леда от тях, може да използвате този вид алкохол. Бързо и безвредно.

6. Лъска уредите от неръждаема стомана

Замърсените хладилници и микровълните от неръждаема стомана нямат никакъв шанс срещу изопропиловия алкохол. Напоете парцал с течността и изтрийте най-мръсните уреди.

7. Лек за възпалените мускули

Ако имате болки в мускулите, масажирайте краката си с изопропилов алкохол. Това домашно лекарство работи също и при болезнени стави.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X