Напишете дума/думи за търсене

Необичайна употреба на пяната за бръснене и пилата за нокти в домакинството

Необичайните приложения на обичайните неща от ежедневието са безброй. Трябва само да ги открием и да действаме. Ето още 13, които ще свършат работа в различни ситуации.

Ако си боядисвате косата у дома, много често петна от боя остават на видни места. Лесно се премахват с помощта на лакочистител. С кислородна вода освен, че може да се промие рана, може и да се премахне петно от кръв от дреха. Намокрете замърсената зона със студена вода, залейте с кислородна вода и търкайте с тампон за сваляне на грим, напоен също с кислородна вода.

С помощта на лак за коса може да се премахват петна от кожени изделия. Напръскайте засегнатия участък, оставете за 5 минути и почистете със суха кърпа.

Петната от пудра, фон дьо тен или друг вид грим на пръв поглед изглеждат безобидни, но всъщност са трудни за отстраняване, особено от светли тъкани. На помощ идва пяната за бръснене. Нанесете от нея на свежото петно и оставете за няколко минути. После изтъркайте добре, а накрая изплакнете в по-хладна вода.

Органайзерът за обувки може да се използва за съхраняване на шишетата с битова химия или на шампоани, балсами и други подобни препарати.

Азиатските пръчици за хранене може да използвате за обръщане на храна в тигана, ако не искате да го надраскате, но също и като фуркети за коса. Сгънатият на топка вестник и до днес си остава най-доброто средство за измиване на прозорци. Още по-ефективен е в комбинация с подходящ препарат.

Пастата за зъби се справя чудесно с малки зачервявания по лицето и за изсушаване на херпеси и пъпки.

Използваните пакетчета от чай не са за изхвърляне, защото изсушени може да се поставят за през нощта в обувките или чантата и да абсорбират неприятните миризми. Кока-колата чисти чудесно от ръжда и плака, а балсамът за коса пълноценно може да замени омекотителя в пералнята.

Пилата за нокти отстранява ефективно петна от велурени повърхности. Шапките за баня са особено полезни за майките на бебета. Ако на прибиране след разходка "облечете" колелата на количката с шапки, ще намалите значително възможността от внасяне на мръсотия у дома.

Ластикът за коса върши работа, ако панталоните изненадващо са се оказали отеснели. Ако нямате време за реакция, захванете копчето с единия край на ластика и прекарайте другия край през илика. После омотайте и него около копчето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X