Напишете дума/думи за търсене

За какво служи антисептичният гел в домакинството

Антисептичният гел е отлично средство за почистване на ръцете извън дома, например по време на пътуване или на плажа и на място, където няма течаща вода и сапун. По-често обаче той престоява дълго на някой рафт вкъщи и в един момент се оказва, че срокът му на годност е изтекъл. Не бързайте да го изхвърляте, защото ще послужи за куп неща.

Ако дисплеят на смартфона е замърсен, може да го почистите с миниатюрна капчица от гела. Трябва само да я разтъркате върху него с мека кърпа. Това ще помогне и за дезинфекцията му.

Гелът върши работа и за премахване на петна от перманентни маркери от мебели, дрехи и стени, както и на петна от боя от кожени повърхности.

Има етикети, които оставят грозни петна от лепило. Решението е обработка с антисептичен гел. Впрочем същата работа вършат и други средства на спиртна основа. Гелът облекчава и сърбежа и възпалението при ухапване от комари.

Дамите могат да почистват ефективно четките си за грим с помощта на гел, като ги натъркат с него и после изплакнат с чиста вода. Накрая трябва да ги оставят да изсъхнат на открито.

Гелът върши работа и за почистване на огледала и стъкла, още повече, че след подобна обработка за известно време тези повърхности ще са защитени от конденз и замръзване.

Ако имате тъкани с мазни петна, също може да използвате стар антисептичен гел, но ако е цветен и ароматизиран, не го правете, защото по-скоро ще навредите. Повърхност от неръждаема стомана ще блесне, ако с гел премахнете от нея пръстови отпечатъци и замърсявания. Същото се отнася и за металната посуда в дома.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X