Напишете дума/думи за търсене

Петте цвята на косата и елементите, които представляват

Чували ли сте за различните цветове на косата и елементите, които представляват, и които могат да отворят вратата към дебрите на вашата личност?

Всички сме направени от четирите кардинални елемента - огън, вода, въздух и земя. Всеки от тях играе много важна роля за формирането на нашия интериор (ум и сетива) и екстериор (структура на тялото).

Елементи и съдба
Според алхимиците - духовните работници, които са фокусирани от векове към опазването на древните мистерии, въпреки че всички сме направени от едно и също тесто, има елемент или елементи, които са по-доминиращи в нас, и играят особено интересна роля в нашата външност, здраве и съдба.

Естественият цвят на нашата коса се счита за много важен при определянето на доминиращия елемент на всеки индивид. Въпреки че има хиляди различни уникални цветове, повечето могат да бъдат категоризирани в следните 5 категории: русо, кафяво, червена, черно и бяло. Русата коса съответства на елемента на Въздуха, кафявата на елемента на Земята, рижата на стихията Огън, черната на елемента на Водата и бялата на елемента на Духа.

1. Руса коса
Древните смятали, че русокосите хора произхождат от феите.
Елементът на въздуха ги благославя с отлични комуникативни умения. Често се смята, че очароват с цвета на косата си и затова разширяват лесно социалните си кръгове. Те страдат от промени в настроението и понякога се губят в своя магически свят, затваряйки се в него от всички останали. Веднъж мотивирани, те стават изключително дисциплинирани и могат да насочат властта си по много мощен и решителен начин.

2. Кафява коса
Децата на Земята са с цвят на косата, който съответства на самата планета. Алхимиците смятат, че са необходими повече човеци с кестенява коса, за да се постигне правилен баланс. Те се чувстват по-близо до силите на природата от всеки друг цвят. Могат лесно да съблазнят не само представители на елемента на Земята, но и на останалите кардинални елемента (Огън-Вода-Въздух), освен Дух.

Имат нужда да центрират енергията си и да заземят магическите си сили. Ставайки едно цяло със Земята, това умножава техните сили и те постигат наистина страхотни неща. Те са лечители на Планетата (сила, която идва от Горските духове) и имат търпение да работят с доста бавните сили на елемента. Ходенето бос (където е безопасно) също може да им помогне много, тъй като ще внесе баланс в енергийната им матрица. Техният сексуален магнетизъм може да се превърнат в сила, с която да се съобразявате.
Душата ви има вълшебна сила, която има безкраен потенциал да помогне на вас и на другите да живеете по-добър, по-щастлив живот.

3. Рижа коса

Казват, че хората с рижо-червена коса са били целувани от огъня или от огнените стихии от някои традиции. Смята се, че нещо наистина необяснимо тече във вените им, тъй като елементът на Огъня наистина е трудно контролируем. Те имат странни реакции и обичат да преследват мечтите си по много уникален и странен начин.
Ентусиазмът е това, което ги тласка да действат с толкова много сила. Когато се активират, те могат да изкачат най-високите планини и да преплуват океани. Считат се за изключително надарени в магията, особено когато някой има нужда от защита. Те са страстни, но когато бъдат предизвикани, могат да станат яростни и жестоки, плашещи всички около тях. Всичко, от което се нуждаят, е страстта да живеят.

4. Черна коса
Черна като цвета на дълбоките води, където дори светлина не може да премине през него. Отдавна се вярва, че чернокосите са благословени от силите на Водата, омагьосващи ги с дълбок океан от чувства. Освен това чернокосите са емпати. Те слушат сърцето си и след като се докоснат до емоциите си, могат да направят чудеса. Всъщност това е източникът на истинската им сила. Истинската магия идва от сърцето.
Смята се, че чернокосите са най-чувствените от всички и те постоянно създават аура на привличане, магнетизираща всички и всичко около тях. Имат огромни духовни сили и лесно контактуват с другите светове, общуват с духовете или други същества. Те никога не са сами. Чернокосите хора са винаги придружени от сили на природата.

5. Бяла коса
Тези със бяла или сива коса се считат за по-мъдри от всички. Изглежда, че цветът на косата им е като корона. Независимо от естествения ни цвят, докато остаряваме, косата ни се превръща в бяла като знак, че ставаме по-мъдри и по-близо до Единството. Албиносите - тези, които се характеризират с пълно или частично отсъствие на пигмент в кожата, косата и очите, винаги са се считали за особено мощни в магията, тъй като те съответстват директно на елемента на Духа.

Хората с бяла и със сива коса се считат за „стари души“ и се смята, че са придобили много мъдрост през миналите прераждания. Изглеждат разсеяни, но истината е, че са фокусирани върху това, което наистина има значение. Това, че си близо до Духа, означава, че си свободен от нещастието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X