Напишете дума/думи за търсене

Магията за любов е нож с много остриета

Магиите за любов са били широко използвани в миналото – жрици са омайвали рицари, за да могат да станат владетелки и да ръководят чрез тях, девици са омайвали принцове, за да се окичат с корони… навремето магиите за любов са били едва ли не средностатистическо занимание. Дори и не така широко разпространени и приемани на шега, днес те съвсем не са забравени и дори стават все по-достъпни.

Достатъчно да напишете в която и да е търсачка „магия за любов“ и ще излязат десетки резултати към всякакви сайтове – серизони, несериозни, форуми, блогове, където духовни учители, ясновидци, както и всякакви аматьори дават съвети как се прави прословутата магия. Вариантите са безкрайно много – някои ритуали изглеждат безобидни и включват розови свещи, стихове и парфюми. Те звучат прекалено наивно, но със сигурност поне не биха навредили на никого. Други ритуали са просто заклинания, които всеки един едва ли не би могъл да си измисли, които се изричат или на пълнолуние или под бреза. Трети вече са по-крайни и включват кръв, крила от прилеп и всякакви незвучащи съвсем нормално и праволинейно неща.

Духовните учители са твърдо против такива практики обаче. Те са убедени, че на човек може да се въздейства чрез различни техники, така че той да се увлече по вас, но само и единствено да се увлече – не и да ви обича. Точно в това се крие най-големият риск от подобна магия (ако тя наистина може да действа). Провокирайки в един човек желание да бъде с вас, вие всъщност му влияете на вътрешната хармония. От етична гледна точка е все едно дали ще му втълпите да убие някого или че ви обича, защото това е вмешателство в света на един човек.

От друга страна всички втълпени желания са като тип обсебване – тоест този човек ще има нужда от вас, но тя няма да е здравословна и вдъхновяваща, каквато би трябвало да е любовта, а ще е като нуждата от алкохол или цигари – ще иска да се пребори с нея (защото подсъзнателно ще усеща, че не е естествено появила се в него), ще се поддава и ще се чувства зле от това. Затова и повечето магии за любов са обсебване и всъщност вместо да ви донесат човека, когато харесвате, ви свързват с един зомбиран, обсебен от вас човек, който просто ще ви побърка. Защото той вече няма да е човекът с качествата, които харесвате, те ще са притъпени и зад стена от някакви истерични, но неискрени чувства.

Тук се крие и още по-голям риск според духовните учители, защото човек подсъзнателно се бори с магията и тя малко по малко го изтощава и в крайна сметка може да предизвика в него сериозни заболявания. „Болен от любов“ е прекрасен израз, който обаче в такъв случай според учителите се осъществява буквално и може да доведе дори до смърт. А не забравяйте, че всичко, което сте предизвикали, рано или късно ще се върне като бумеранг върху вас.

Затова духовните учители препоръчват никога да не правите каквито и да са заклинания, имащи за цел да повлияят на друг човек без неговото съгласие. Те са убедени, че единственото, което трябва да променим е нагласата си към нас самите и любовта сама ще се появи в живота ни. Ако все пак се чувствате несигурни, винаги може да се опитате да привлечете любов в собствения си живот чрез фън шуй ритуали или безобидни заклинания (те поне не са неетични и опасни), но без да товарите друг човек, а като ги отправите просто като молба към вселената. Оставете я да ви изненада.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X