Напишете дума/думи за търсене

Изпитани съвети от читатели за здрави и цъфтящи цветя

Преди време попитахме нашите читатели кои са техните трикове за отглеждане на красиви, здрави и щастливи растения. Събрахме най-ценните съвети на едно място.

Ако искате да се отървете от червеите, появяващи се в почвата на вашите растения, кипнете вода и разтворете вътре малко сапун или прах за пране. Напълнете един спрей, когато сместта изстине, и пръскайте около стеблото.

Добавете ядки в почвата – техните ценни компоненти ще навлязат навътре и ще подхранят растенията.Използвайте портокалови кори за почистване на листата, а ако се появат мравки или други насекоми, пръснете малко канела на прах.

И, разбира се, не забравяйте да им давате любов. Може да поръсите малко оцет, разтворен във вода, за да третирате листа, по които са се явили бели точки.

Растения като сукуленти трябва да се поливат не повече от два пъти месечно и не трябва да бъдат изложени на пряка слънчева светлина.

Когато варите или плакнете ориз, запазете водата от него. Полейте растенията с оризовата вода, ще ви се отбладодарят.

Пея им и говоря с тях. Не съм сигурен дали работи, но всичките изглеждат добре. Казват, че цветята усещат, когато ги обичаме и сме загрижени за тях, и макар да звучи налудничаво, мисля, че има нещо вярно.

3 пъти седмично смесете малко захар във водата, която използвате за поливане на растенията. И те обичат захар, не само вие.Когато дойде време да пресадите растението си, има 3 вида почва, които можете да използвате: влажна, полувлажна и суха.

Разберете конкретното растение от каква почва се нуждае и повече няма да имате проблем с него.Винаги можете да добавите яйчени черупки в почвата. Поне два пъти седмично.

Използвайте остатъци от кафе (ако правите прясно смляно кафе), както и водата, останала от готвенето на зеленчуци, за да подхранвате растенията си.

За да накарате вашите растения да светят, не забравяйте да ги почиствате с кори от банан или авокадо, като винаги използвате вискозната страна.Моята тайна е да избягвам да поставям растенията на места, където няма достатъчно въздух.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X