Напишете дума/думи за търсене

Как белите ни дрехи да останат чисто бели

И ако мислите, че отговорът е „белина“, съвсем не е така. Белината може да помогне за някои петна, но тя всъщност прави тъканите с времето по-жълти.

Забелязали сте, че каквото и да правите, хубавите ви бели тениски и рокли след време се захабяват, при това по-бързо отколкото всички други. Погрижете се за тях. Поставяйте винаги при пране кърпички, които са специално за бели дрехи.

Също така не прекалявайте с количеството препарат – колкото и да не ви се вярва, той също оцветява. Никога не слагайте повече от обозначеното на опаковката. Това ще предпази и пералнята ви по-дълго време здрава и чиста.

Може да почиствате пералнята си редовно с оцет или със сода – минавайте по един цикъл на празна пералня с оцет и сода поне веднъж месечно. Оцетът и содата биха могли да заместят и перилния препарат и ще запазят белите ви дрехи искрящо бели.

Другото елементарно средство, което може да ползвате, е аспиринът. Разтворете 4 таблетки аспирин в 2 литра вода и накиснете белите дрехи за няколко часа. След това изплакнете или изперете в пералня, в който също сте добавили няколко таблетки в барабана.

Също така внимавайте с козметиката, която ползвате, когато носите бели дрехи. Ако кремът ви за тяло има цвят, пропуснете го, преди да облечете любимата си бяла рокля.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X