Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на детския шампоан в домакинството

Дори и да нямате дете у дома, не е излишно да имате под ръка детски шампоан. Защото той може да се използва за още куп неща. Причината - много по-деликатен е и същевременно ефикасен. Ето няколко примера:

* Ако петите са напукани, а около пръстите на краката, особено около палеца, има твърди образувания, нанесете малко детски шампоан на проблемните места преди лягане. Обуйте чорапи и на сутринта ще се учудите колко са омекнали проблемните места.

* Изделията от естествена кожа заблестяват като нови дори и с капка детски шампоан, разтъркана добре по повърхността.

* Четките за грим се чистят лесно, ако се накиснат за кратко в разтвор от вода и няколко капки детски шампоан, а после се изплакнат с разтъркване.

* Той служи отлично и за премахване на грим, без да причинява дразнене на кожата или парене в очите.

* С детски шампоан спокойно може да къпете домашните любимци.

* Понякога след използване на цитопласт по кожата остават досадни следи от лепенките. Отстраняват се бързо с детски шампоан.

* С него може да се пере долно бельо от фини материи. Накиснете го за 5 - 10 минути в разтвор от топла вода и чаена лъжичка шампоан, а после изплакнете.

* Използвайте го спокойно като течен сапун, особено ако кожата на ръцете е по-чувствителна.

* Върши работа и за почистване на петна от килима или текстила на мебелите.

* Ако дрехата се е свила след пране, решението е в детския шампоан. Няколко чаени лъжички от него, смесени с топла вода, са разтворът, в който трябва да накиснете дрехата за 10 - 15 минути. После я извадете, изплакнете я внимателно, поставете я на хоризонтална повърхност и пробвайте леко да разтягате с ръце. Сушете в същото хоризонтално положение върху бяла хавлия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X