Напишете дума/думи за търсене

Да направим кърпите и хавлиите меки като нови с този лесен трик

В крайна сметка дори най-скъпите и качествени кърпи може да станат твърди, драскащи и не много абсорбиращи. Случва се, когато омекотителите и остатъците от препаратите за пране се натрупат върху влакната. Но дори и най-лошите като качество кърпи могат да бъдат като нови, ако им приложите този прост трик.

Първо заредете пералнята си с кърпи (чисти или мръсни, няма значение) и настройте температурата на гореща вода или цикъл за дезинфекция. След това добавете чаша оцет, като я изсипете в зоната, където обикновено изсипвате праха за пране. В краен случай може да го излеете в барабана, преди да добавите кърпите. Не слагайте омекотител и прах, но оставете да се извърти целият цикъл.

Когато свърши, стартирайте прането отново, но този път добавете чаша сода за хляб по същия начин, по който сте добавили оцета. И този път не добавяйте омекотител и прах за пране.

Ако имате сушилня, включете я и изсушете кърпите при висока температура. Содата и оцетът ще отстранят остатъците от кърпите, оставяйки ги пухкави и готови да попиват отново. За да поддържате кърпите си свежи, правете това веднъж месечно или всеки път, когато започнат да се усещат сухи и твърди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X