Напишете дума/думи за търсене

На колко градуса да перем като превенция срещу коронавирус

COVID-19 засегна живота на всеки един човек по земята през последните месеци. Научихме много неща за него, но за съжаление много неща все още не знаем. Няма напълно категорични изследвания например за това колко се задържа вирусът върху текстил. Но в най-тежките месеци в Китай имаше сведения, че хората са съветвани да имат отделно помещение за дрехите, с които са излизали, или да ги държат навън.

Препоръката е да перем всичко на 60°C, за да се намали разпространението на микробите. Също така е важно да ползваме дългите програми, а не 30-минутните, както и качествен перилен препарат. Не го пестете.

Тестовете са доказали, че прането на дрехите при 60°C с добър препарат е напълно достатъчно, за да се унищожи вируса, попаднал върху тях.

Също така е добре да си припомним, че влагата помага на микробите да оцеляват по-дълго. Затова не си мислете, че ако сте минали по дадена повърхност само с вода, вие сте я дезинфекцирали. Необходим е препарат, а също така се препоръчва след това да подсушите добре мястото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X