Напишете дума/думи за търсене

8 неочаквани ползи за психичното здраве от пандемията

Пандемията от коронавирус ни даде красивия дар да натиснем пауза на натоварения свят, в който живеем.
Ако животът ни предостави глобална здравна криза, нека извлечем най-доброто от нея. За да останем позитивни в тези трудни времена, трябва да гледаме на тях като на възможност да бъдем благодарни.

Благодарността има потенциал да разсее всички страхове, гняв и тъга, ако успеем да се съсредоточим върху всичко, което имаме и което обичаме. Благодарността е невероятен дар, който винаги повишава нивото на щастие, също така е мускул, който трябва да развиваме постоянно, за да сме здрави и доволни.

Кои са 8-те невероятни ползи за психичното здраве от благодарността, които ще ни помогнат по време на пандемията от COVID-19?

1. Предпазва от негативността
Когато практикувате благодарност, се фокусирате върху това, което е добро в живота ви, а не върху това, което се объркало. Разбира се, че имате и негативни мисли, но когато изместите своята гледна точка, за да се съсредоточите върху хубавото в битието ви, се предпазвате от негативното.

2. Прави ви по-щастливи
Оценявайки хората, нещата и преживяванията, може по-добре да определите кой сте и какво дава на живота ви цел. А допълнителният бонус да се съсредоточите върху всичко хубаво, което се случва около вас, ще ви накара да се почувствате по-щастливи.

3. Премахва стреса
Толкова често минавате през ежедневието, че нямате време да осмислите всичко, което се случва покрай вас. Синхронизирайте с живота. Вие сте авторът.

4. Възстановява вътрешния мир
Спокойствието в ума съществува само когато сте в състояние да видите доброто около себе си, особено в тежки времена.

5. Повишава самочувствието
Всички изпитваме стрес и травми, но умението ни да се справяме с тях варира. Тези, които се фокусират върху това, че са жертва в живота, ще се почувстват уморени и изморени.
Когато сте благодарни, ще видите всичко добро, което се случва около вас, и ще усетите сякаш светът ви подкрепя.

6. Подобрява отношенията
Когато сте благодарни за хората около вас (дори и за онези, които са ви донесли болка, защото са ми научили на нещо), вие привличате любящи отношения. С две думи, реагирате на света, който съществува в ума ви. Ако сте ядосан, ще видите гняв. Ако сте недоверчив, ще привлечете хора, които ви изневеряват. Но когато имате очи за любовта или давате любов и благодарност, тогава ще видите колко любов и благодарност получавате обратно.

7. Носи радост
А кой не иска повече радост в живота си?

Благодарността променя всичко и ви дава здравословна перспектива. И в момента с целия страх и тревожност от COVID-19 е идеалният момент да се научите как да практикувате благодарността и да бъдете благодарни за това, което имате в живота си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X