Напишете дума/думи за търсене

Лесни и ефективни начини за придаване на блясък на златните бижута

Златните предмети се нуждаят от грижи, въпреки че притежават висока степен на износоустойчивост на метала.

Разбира се, за да придадете на бижутата си безупречен външен вид, може да се обърнете към професионалисти, но услугите им не са евтини. Предлагаме ви няколко ефективни и безплатни методи.

1. Сложете чаша топла вода в малка тенджера на ниска температура, добавете няколко капки почистващ препарат (без агресивни компоненти) и разбъркайте, докато се появи пяна. В долната част на съда поставете плат, върху който добавете бижутата. 5 мин след като заври водата, изключете огъня. Изплакнете бижутата с течаща вода и да ги изсушете.

2. Излейте чаша преварена вода в съд, изработен от трайно стъкло, добавете лъжица прах за пране и малко амоняк. Поставете златни бижута за час, изплакнете и избършете с мека кърпа.

3. Смесете чаша преварена вода с малко количество амоняк, кислородна вода (30 мл е достатъчно) и няколко капки почистващ препарат. Поставете бижутата, след 15 мин изплакнете с чиста вода и избършете с мека кърпа.

4. Добавете няколко супени лъжици захар към чаша топла вода. В получения разтвор поставете бижута и оставете за една нощ, изплакнете и подсушете.

5. На дъното на малък тиган сложете парче фолио, а отгоре бижутата. Разбъркайте в чаша вода няколко лъжици сода и залейте златото. След осем часа изплакнете с чиста вода и подсушете.

6. Изсипете няколко супени лъжици сода за хляб и няколко капки почистващ препарат в чаша вряща вода, разбъркайте и изсипете в тенджера, застлана с парче плат. Поставете бижутата, варете 10 мин на слаб огън, след това изплакнете под течаща вода и изсушете.

7. Смесете чаша бира с един белтък и обработете със сместа златото с помощта на мека гъба, след това изплакнете и изсушете бижутата.

8. Намажете парче плат с червило и разтрийте златото. След това полирайте с мека кадифена кърпа.

9. Може да използвате паста за зъби и стара четка за зъби. Използвайки този метод, трябва да запомните, че бижутата не могат да се почистват с алкални продукти.

10. Нарежете глава стар лук наполовина и разтрийте златото. За по-голям ефект оставете няколко часа, след което измийте и подсушете бижутата.

11. Достатъчно е да натопите памучен тампон в одеколон, спиртен разтвор или бензин, за да почистите златните бижута.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X