Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на молива и гумичката в домакинството

Всеки има в дома си обикновен молив за писане и гумичка за изтриване. Те имат и други полезни приложения, освен класическите.

Ако новият ключ влиза трудно в ключалката, натъркайте зъбците му с молив. Прахта от графита ще облекчи сцеплението.

Молците не понасят миризмата на дървените стружки. Затова ако имате подобен проблем, подострете молив, а стружките разпилейте из шкафа или гардероба.

Понякога се случва да загубим винтче на обеца. Можем да го заменим с малко парченце от гумичка. Велур се чисти по-лесно с търкане с гумичка. Освен това с нейна помощ може да се отстранят остатъци от лепило. Клавиатурата на компютъра става по-удобна за работа, ако клавишите се почистят с гумичка.

Ако ципът е започнал да се движи трудно, работа отново, както и при ключа, ще свърши графитът на молива. С него може да проверите и дали почвата е много суха в дълбочина в саксията. Просто го пъхнете с острието надолу. Ако влиза трудно, значи почвата е влажна.

Мека гумичка помага за почистването на бижута от сребро, злато или платина. Тя успешно премахва следите от човешка кожа и от прах. За да виси спокойно на стената и да не я наранява, на задната страна в ъглите на картината или огледалото може да залепите малки парченца гумичка с еднаква дебелина от по няколко милиметра.

Восъкът, както лепилото, се отстранява лесно с гумичка. Тя почиства чудесно и монети, както и контактните повърхности на акумулаторните батерии, за да може те да се зареждат по-лесно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X