Напишете дума/думи за търсене

Необичайни употреби на лакочистителя в домакинството

Снимка pixabay.com

Всички знаят как да го използват по предназначение, но не всички са наясно, че върши работа и за други полезни неща.

С негова помощ лесно се премахват от порцелан следи от чай. Нанесете върху тампон малко от течността и търкайте внимателно. После изплакнете най-напред със сапунена вода, а после с чиста.

В банята неусетно, предимно заради употребата на шампоани, балсами, душ-гелове, остават петна на различни места. По-лесно ще ги отстраните, като ги изтъркате с разтвор от лакочистител и вода.

Той служи и за дезинфекция на пинсети, самобръсначки, ножички за нокти. Трябва само да оставите съответните малки инструменти да покиснат в течността за 10 - 15 минути. Белите маратонки по-лесно събират мръсотия. И ако в пералнята или с обикновен сапун не можете да я отстраните, опитайте чрез натъркване с тампон, напоен с лакочистител.

Течността лесно се справя и с различни видове лепила, като ги разтваря. Освен това отстранява бързо следи от перманентен маркер от различни повърхности.

По същия начин може да се справите със следите от лепенки или лепило върху стъкло или метал. И клавиатурата на компютъра може да се почисти с лакочистител. Разтворете от него с малко вода, потопете клечка за уши и търкайте между клавишите. След ремонт у дома, е възможно по стъклата да е останала боя. Отстранете я, като натриете с лакочистител и оставите да действа за няколко минути. После почистете с влажна кърпа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X