Напишете дума/думи за търсене

Бърза помощ за красотата

Всяка от нас е попадала в екстремни beauty ситуации – пъпка в най-неподходящия момент, празен дезодорант или лакочистител, подпухнали очи. Как да действате бързо и сигурно в тези „критични” моменти – няколко ценни съвета от козметични експерти.

Ако свърши дезодорантът

Бързате, тръгвате за работа, напълно облечена сте, остава само да нанесете дезодорант и... с ужас установявате, че е свършил. Може да използвате една проверена бабина рецепта – сок от лимон. Нанесете го на подмишниците или просто ги обтрийте с парче лимон. Лимонената киселина създава неблагоприятна среда за развитието на бактерии – главните виновници за появата на неприятна миризма.

Ако ви излезе пъпка

В никакъв случай не опитвайте да я изстискате, дори и да се е появило гнойно връхче – това само ще влоши ситуацията. На помощ отново ще ви дойде лимоновият сок, този път в дует с леда. Масажирайте с кубче лед областта на възпалението – това ще помогне да се премахне зачервяването. След това обработете пъпката с памучно тампонче за грим, напоено в лимонов сок – плодовата киселина ще дезинфекцира и подсуши възпаленото място. Накрая нанесете крем за лице. Още един начин е да намажете пъпката с паста за зъби.

Ако ви в свършило млякото за сваляне на грим

Ролята средство за отстраняване на грим с лекота може да изиграе киселото мляко. Продуктите на млечнокисела основа разтварят замърсяванията на повърхността на кожата, снемат следите от умора, нормализират тена. Може да си направите и маска за лице, като капнете няколко капки зехтин в кисело мляко с висок процент масленост и добавите малко брашно, за да се сгъсти. Нанесете за 10 минути, след което отмийте с топла вода. Тази процедура ще направи кожата ви по-еластична и стегната.

Ако свърши лакочистителят

Вместо лакочистител в екстремни ситуации може да използвате парфюм с по-висок процент спирт и етерични масла. Минусът е, че „ароматният лакочистител” излиза доста по-скъпо, а отстраняването на лака с него става по-бавно.

Подути клепачи и торбички под очите

В този случай на помощ идват всякакви компреси, маски, пакетчета чай, кръгчета от картоф или краставица: те тонизират, подобряват кръвообръщението и лимфния поток в меките тъкани и по този начин бързо облекчават отока. Компресите, пакетчетата чай и краставичените кръгчета може да сложите направо върху очите за 15 – 20 минути, а резенчетата картоф сложете предварително на марля и след това приложете към отеклите зони.

Ако кожата ви е бледа

Много жители на големите градове страдат от този проблем, особено офисните служители. Ако имате нужда бързо да придобиете по-здравословен тен, обтрийте лицето си морковен сок или кубче лед от замразен зелен чай – така ще стимулирате кръвопотока и ще направите кожата по-еластична. Още един вариант е да си направите маска от кайсии или праскови. Обелете плодовете, намачкайте ги на пюре, нанесете на лицето за 15 минути и след това отмийте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X