Напишете дума/думи за търсене

5 начина за заздравяване на ноктите

Начупените и люпещи се нокти не са особено приятна гледка. Ако искате здрави нокти, не е лошо да включите в деня си 30-минутни упражнения. Те засилват кръвообращението в организма, което, разбира се, означава и по-добър кръвен поток на нутриентите, от които ноктите имат нужда за доброто си здраве. Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение изисквания за красиви нокти. Но и ако това не помогне, тогава може би е добре да се обърнете към доктор.

Увеличете приема на протеини

Протеинът е основата на ноктите на ръцете и краката, затова е задължително да приемаме повече от него, за да ги правим по-здрави и силни. Бобови растения, яйца, крехки меса и млечни продукти са храните, които ще помогнат на ноктите да засияят.

Използвайте масла за нокти

Експертите препоръчват да се ползват всеки ден. Всяка сутрин и всяка вечер правете едноминутен масаж на ноктите и кожичките си с масла, специално създадени за тях.

Пилете ноктите си поне веднъж на две седмици

Не само че това пречи на ноктите да се врастват и да растат във всякакви посоки, но редовното пилене помага на ноктите да се радват на добро здраве.

Специалистите препоръчват ноктите да се изпилват в овална или в бадемова форма, защото при тях най-малко се получава врастване.

За нищо на света не белете лака

Дори и да нямате лакочистител, по-добре отскочете до близкия козметичен магазин, отколкото да лющите варварски горния пласт на нокътя. Така той изтънява и става по-слаб, което автоматично означава по-голяма чупливост и нащърбеност.

След като изчистите с лакочистител, сложете масло на кожичките, за да ги предпазите от сухия ефект на лакочистителя.

Слагайте топлак задължително

Топлакът не е само за задържане на основния лак по ноктите, но и за защита от слънцето, вятъра и студа.

Дори и да имате само безцветен лак върху тях, задължително е да сложите топлак.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X