Напишете дума/думи за търсене

Нестандартни употреби на верото в домакинството

Със сигурност го има във всеки дом, защото е необходим, дори и когато стопаните разчитат основно на миялна машина. Но приложенията му определено надхвърлят миенето на съдове.

Не е необходимо да използвате хербециди, за да се преборите с плевелите. Достатъчно е да ги пръснете няколко пъти с разтвор от 3,8 литра оцет, 2 супени лъжици препарат за съдове и чаша сол. Внимавайте обаче течността да не попадне върху цветята или градинските растения.

Вредителите по тях са не по-малко досадни. Направете разтвор от чаша топла вода и 2 чаени лъжички препарат, а после намажете засегнатите листа. По този начин най-лесно се убиват белокрилката и акарите.

Винаги може да имате под ръка студен компрес, ако напълните с препарат подгодящ малък найлонов плик. Препаратът няма да замръзне напълно, но ще се превърне в гел, който ще свърши отлична работа в случай на травма.

Ако имате съмнение за спукана гума на автомобила, направете си разтвор от препарат и вода и намажете гумата. На мястото, където е спукана, ще се появят балончета.

Може да се отървете от мухите в дома, като напълните до половината с оцет висока чаша и капнете 6 – 8 капки препарат. Долейте отгоре топла вода, така че да се образува пяна. Точно тя ще привлича мухите.

Очилата няма да се изпотяват при рязка промяна на температурата, ако ги изтъркате внимателно с мека кърпа, върху която има няколко капки препарат. После почистете с чиста салфетка. Също с няколко капки може да смажете скърцащите панти, както и да премахнете мазни петна от различни видове тъкани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X