Напишете дума/думи за търсене

Злато в интериора (галерия)

Ако обичате изчистен скандинавски минимализъм, недейте да отхвърляте с лека ръка идеята за използване на златния цвят в интериора. Защото с малък детайл можете да добавите нотка топлина и уют, без това да развали концепцията ви. Иначе на всички е известно, че този, който предпочита златно за интериора, е любител на класиката. Разбира се, това не означава, че трябва да се боядиса цяла стена в този цвят или да се купят само такива мебели. Защото асоциацията с разкош и богатство може да се постигне и чрез детайли с различни оттенъци на златното – кожени мебели, лампи, дръжки, рамки на огледала, дървен под или картини.

Златното се съчетава добре и с топли и със студени тонове, но в първия случай това трябва да става дискретно и е препоръчително да се прилага в студени помещения и такива със северно изложение. Тази комбинация е допустима от психологическа гледна точка за дневни, спални и антрета, но не и за детската стая, за която писахме, че не е добре да е прекалено претрупана цветово. Освен усещане за богатство, златното носи такова и за слънце, топлина и светлина и затова, ако северната ви стая е решена в студени тонове, не се колебайте да добавите нещо златно. Същото се отнася и за кухня, в която преобладава бялото. Тя ще се оживи изключително с един или няколко акцента, без това да изглежда натруфено, още повече, че според психолозите подобен интериор там помага за позитивната нагласа от сутринта.

Добавянето на такава щипка топлина е лесно и практично решение за спалня, в която има повече сиво и бяло. Но ако държите там златното да е с водеща роля, е разумно да разчупите атмосферата с бели детайли. Иначе рискувате за се преуморите в помещението, в което би трябвало най-добре да си почивате. В краен случай можете да използвате и млечни тонове. Те са много подходящи и за допълване на златното в дневната. За нея специалистите посочват, че повече тържественост ще се постигне, ако подът е светъл и лъскав.

Лесно заиграване със златистото става в банята. За целта трябва умно да се изполват отблясъците светлина, особено изкуствената, и е гарантирано, че ще се чувствате като в кралска баня.

Черният цвят е много подгодящ за комбиниране със златния, като двата взаимно се подсилват. И тук можете да използвате отблясъците за по-голям ефект, особено когато имате лъскави повърхности. Но ако искате все пак централната роля да е за златното, изберете матово черно.

Напълно допустими са и някои на пръв поглед странни комбинации, стига да сте човек с нестандартна представа за интериора. Затова напълно реална демонстрация на състоятелност е комбинирането на златно и сребърно. Не по-лошо изглеждат заедно виолетовото и златното, а със зелено и синьо кралският цвят изпъква като слънце.

Снимки pinterest, alfome

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X