Напишете дума/думи за търсене

Златни съвети за уют и комфорт у дома

Всеки познава усещането за безпомощност, когато сравняваме интериора от филмите и списанията в този в собствения ни дом. Колкото и усилия да полагаме, винаги нещо се изплъзва от идеала в реалното пространство, което обитаваме. При добро желание и малко находчивост обаче може да достигнете неподозирано ниво на уют и комфорт вкъщи.

Започнете с входа

Щастливците, за които входът към дома представлява разкошен вътрешен двор или просторно помещение са малко. Ако сте сред останалите, които разполагат с минималистично антре или тъмен коридор, не се отчайвайте и не пренебрегвайте това помещение. Благодарение на малките му размери с малко средства може да постигнете красиви и практични решения – оригинална закачалка за дрехи, стилен шкаф за обувки, интересна лампа, добре подбрана картина.

Победете безпорядъка

Проявете безпощадност към вещите, които вече не ползвате. Ако не сте употребявали нещо в продължение на три месеца, приберете го в шкаф или гардероб. Ако не сте използвали дадена вещ година или повече, подарете я или я изхвърлете. Установете правило, според което всяка за нова вещ е необходимо да се освободите от една стара. Чувството на загуба, свързано с предмети, които ви навяват спомени, бързо ще се смени с удовлетворение от порядъка и освободилото се пространство.

По-малко значи повече

Погледнете трезво на мебелите си. Може би сред тях има такива, без които спокойно можете да живеете удобно. Ако е така, просто ги махнете. Не е необходимо да действате радикално, но си струва да пробвате. Можете просто да преместите в мазето фотьойла, на който никога никой не сяда или шкафът, пълен с непотребни вещи. Ако ви хареса без тях, просто не ги връщайте.

Свободно разместване

Преустройте пространството, като разместите свободно мебелите – може да ги отдалечите от стените или да ги поставите в неочаквани позиции. Това ще направи жилищното пространство по-удобно и ще увеличи визуално помещението. Дори и в малките помещения, където всеки сантиметър е безценен, може да пробвате свободно да разместите двойка мебели. Ако пространството ви е толкова малко, че свободното разместване е невъзможно, просто оставете краката на мебелите на показ – така ще постигнете визуален ефект на „освобождаване”.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X