Напишете дума/думи за търсене

Златни съвети за уют и комфорт у дома

Миксирайте

Преместете мебели, картини и предмети от една стая в друга. Смело миксирайте различни стилове, за да получите нови, неочаквани комбинации – без обаче да разстройвате общия баланс и хармонията в дома.

Използвайте максимално всички стаи

Ако имате стая, която неусетно се е превърнала в склад за неупотребявани вещи, преобразувайте я в нещо по-ценно и функционално. Изхвърлете всичко ненужно и превърнете помещението например в стилен домашен офис.

Погрижете се за прозорците

Освен да ги почистите, може да помислите и за нови прозорци и щори – така освен че в стаята ще прониква повече светлина, ще обновите и допълните интериора.

Повече светлина

Осветлението е сред главните фактори, които правят едно помещение уютно и приветливо. Много често осветяваме дома си неправилно – недостатъчна или твърде рязка светлина, малко лампи. Опитайте да увеличите количеството източници на светлина, пробвайте различни абажури, сложете регулатор на силата на светлината, поставете повече ярки лампички.

Използвайте цветовете творчески

Цветовете са най-евтиният и лесен начин да придадете нов вид на дома си. Ако не искате да пребоядисвате, сложете цветни акценти – посредством килимите, щорите, текстила или други дребни детайли.

Черното

Малко черно ще ви помогне да оживите скучната атмосфера и да придадете особен чар на интериора. Но не прекалявайте – един-два дребни детайла са напълно достатъчни, иначе рискувате да получите мрачен ефект.

Картини

Разместете картините и другите произведения на изкуството. Ако не разполагате с такива, огледайте малките артистични галерии – може да откриете неизвестни автори, чиито работи ще вдъхнат нова енергия на дома ви.

Нечетно количество предмети

Дизайнерите твърдят, че нечетното количество предмети в интериора е за предпочитане. Например, три предмета, разположени в ъглите като въображаем триъгълник, изглеждат по-интересно,отколкото два или четири. Важен е и мащабът – когато са разположени в група, малките предмети трябва да са отпред, а големите – отзад.

Цветя

Те са известен, но винаги работещ начин да освежим интериора. Ако не искате да купувате букети и нямате възможност да се грижите за цветя в саксия, винаги можете да подредите артистично няколко кактуса.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X