Напишете дума/думи за търсене

Обзаведете дома си с цветовете на морето (галерия)

Не е задължително синьото да се шири само в банята и в детската стая. То може да се плисне в трапезарията, хола или в кухнята. Понякога един-два детайла в този ярък цвят са достатъчни, за да имаме дом със стил и настроение.

Фонът на картината прелива в стената

Хитрина от съвременния интериор е да поставите на една от стените картина в цветове, които преливат и извън рамката й. Не е задължително картината да е рисувана с акварел или масло, може да е направена на компютър и принтирана, за да се получите същия цвят като този от стената.

Освежете хола

За по-темпераментите, които умеят да се радват на живота, е идеята да боядисат синя преградната стена в големия си хол. Пред нея сложете ярък диван в розово, оранжево или жълто за още повече настроение.

Акценти с ретро орнаменти

Маса или огледало с орнаменти в тюркоазено са достатъчни, за да промените интериора. Потърсете ги в антикварните магазини, погледнете какво имате на село или в мазето. След като откриете подходящите вещи, боядисайте ги в свежия нюанс и им се наслаждавайте, докато си пиете кафето.

Тапети на щампи

Любителите на домашния уют може би ще се спрат на тапети със сини щампи. Те правят стаите по-весели, но и леко успокояват ума. Една-две възглавнички в синьо и бяло на дивана ще са подходяща компания на пъстрите стени.

Маса за спомен от природата

Нека дървената основа е с цвят тюркоаз и нека всяко краче е залепнало за разноцветен камък. Стъклото може да се опира върху нестандартна дървена композиция, направо от природата.

Синева в спалнята

Нежният светлосин цвят на небето, е идеален за стената, на която се опира спалнята. Разнообразете синьото с бели, по-скоро декоративни, отколкото функционални етажерки без гръб и метнете на леглото ефектна завивка в същия цвят. Няма как след това да не усетите приспиващата хладина в спалнята

Тъмни нюанси създават мистична атмосфера

Заложете на някои от по-тъмните разцветки на синьото за полилея, стената и канапето, ако предпочитате по-изискан интериор. Добре е те да кореспондират с разцветките на килима, например. Ако стените са тъмни, добре е подът да остане по-светъл или обратното. Имайте предвид, че тъмните нюанси изискват домът ви да е много светъл, освен ако не предпочитате по-мистична атмосфера.

Като небето и облаците

Синьото обича компанията на бялото, както небето - облаците. Двата цвята, толкова често срещани в природата, хармонично съжителстват и у дома. Ефектът от този синьобял интериор е невероятен, ако обитавате по-топъл апартамент с южно изложение или ако живеете някъде по на юг. За да не се „охладите” прекалено, може да добавите аксесоари и в друг цвят за акцент.

Всичко хубаво на този цвят е синьо...

Така се пееше в една песен. Не е случайно, че синята боя е любима на гърци, турци, мароканци. С нея багрят дървените врати, дограма, маси и шкафове. Отидете ли на Санторини или на някой друг от Цикладските острови, ще видите, че синьото е единственият цвят, който прави компания на чисто белите къщички. Ресторантчетата в Гърция също обичат синьото, сякаш полепнало по тях от вълните на Средиземно море.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X