Напишете дума/думи за търсене

Грешки в кухненския интериор

Че кухнята е сърцето на дома знаят всички. Там се приготвя храната и най-често се събира семейството. Затова е важно да е уютна, но и функционална. Увлечени в този стремеж е възможно да направим някои грешки в интериора и той да изглежда не само нелепо, но и да ни създава допълнителни трудности.

* Не се опитвайте да използвате за кухнята прийомите за оформяне от дневната или спалнята, като например да поставяте дребни предмети на открити рафтове. Става дума за семейни снимки, малки предмети, спомени от пътувания, талисмани и т.н. По-агресивната среда в кухнята не просто ще наложи честото им почистване, а направо може да ги повреди. Те несъмнено ще събират прах, както и влага, а върху тях дори може да попаднат мазни петънца.

* От последните със сигурност няма да е застраховано голямо огледало. По него също ще се натрупват отлагания от готвенето. Ако все пак много държите да създадете ефектна обстановка чрез отражения, заложете на малки огледала, на които петната няма да са така видими, или поставете голямото далеч от печката и мивката.

* Според мнозина специалисти зидарията в кухнята също не е добра идея, въпреки, че в последните години желанието за по-естествен интериор или към индустриален стил чрез материали наподобяващи бетон е на мода. Дори и само с декоративна цел обаче подобни решения ще събират прах и частици, които трудно се отмиват.

* Колкото и уютно да изглежда кухнята със столове с мека тапицерия, избягвайте ги. Те бързо ще се просмучат с миризми, а всяко невнимателно движение ще оставя по тях следи от храна.

* Големият полилей в кухнята, особено ако е малка, може даже да изглежда застрашително. Освен това ще се превърне в център на помещението, а с насочената си светлина ще стесни визуално пространството. По-добрият вариант е към него да добавите още осветителни тела в тавана и работните зони, така че да се постигне баланс.

* Тежките щори също са неподходящи за кухнята - ще спират естествената светлина и ще събират миризми. По-разумно е да изберете римски или рулонни. Така ще контролирате успешно и достъпа на светлината денем и уединението по тъмно.

Снимки remontbp.com, vstroyke.com, blogarredamento.it

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X