Напишете дума/думи за търсене

Идеи, с които интериорът изглежда по-скъп

Бялото е сред най-използваните в скъпите интериори

Подреденият с вкус дом е гордост за всеки стопанин, без значение в какъв стил е интериорът и каква е площта. За да се постигне впечатляващ резултат обаче невинаги трябват скъпи вещи и материали. Ето няколко похвата, които използват и дизайнерите.

Неутрални тонове за основни

Сигурно сте забелязали, че в най-стилните интериори преобладават бяло, бежово, черно, кафяво, сиво. Те излъчват спокойствие и хармония и дават усещане за простор.

Поддържане на ред

Няма начин едно жилище да изглежда стилно, ако е разхвърляно. Ако вашето е такова, но търсите промяна, огледайте се и изхвърлете излишните дребни неща, които са на видно място и не са особено ценни. Но обърнете внимание и на друго - мръсните прозорци, отпечатъците от пръсти по гладките повърхности или малките петна по мебелите също не са признак за елегантност.

"Повдигнати" тавани

Скъпите жилища обикновено имат високи тавани. Ако обаче вие не разполагате с такива, може да ги "повдигнете" визуално, като преместите корнизите точно под тавана и спуснете от тях дълги завеси.

Скрит телевизор

В по-малките жилища е сложно телевизорът да се скрие, но не е и непостижимо. Просто превърнете зоната, в която е той, в галерия с картини и снимки. Така няма вниманието да се концентрира в големия черен екран, когато е изключен.

Предмет с история

Постарайте се да му изберете място в дома, на което ще изпъква. Може да е скрин, свещник или друго, закупено от пазар за старинни вещи, даже скулптура с привкус на минало.

Красиви възглавници

Непременно направете такива за дивана! Нека да са по-големи от стандартните и да са меки и удобни. А калъфките - от приятна на допир материя. Това ще придаде повече уют.

Уникални мебели

Потърсете ги, но не в традиционните магазини, а например в антикварните. Може да вземете само един скрин, стига той да е с красиви и характерни дръжки и да пасва на общия стил.

Фотьойлът като главен герой

Ако дневната е по-голяма, не се колебайте да го превърнете във важен елемент. Няма да сгрешите, ако вложите повече пари в такава покупка.

Огледала

Не забравяйте, че скъпите жилища са просторни. А подобен визуален ефект, ако домът не е голям, се подпомага добре от огледалата.

Матово

Вече стана дума, че е по-добре основните тонове да са неутрални. Те обаче се комбинират добре с "дълбоки" матови, като например тъмно сивото. Мебели в подобни нюанси и малко кадифе вършат работа, особено ако решите, че искате интериор в по-класически стил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X