Напишете дума/думи за търсене

Как да удължим живота на пералнята

Както всеки голям уред, пералните и сушилните са сериозна финансова инвестиция и си струва да сме много внимателни при употребата им, като разучим всички възможности за удължаване на живота им. Това са доказаните начини да удължите живота на вашата пералня и сушилня.

1. Чистете редовно пералнята си
Не се заблуждавайте, че този уред е чист и няма нужда от поддръжка. Напротив, наслояванията, които остават в него, трябва да се отстраняват регулярно. Чистата пералня не само ще направи по-чисти дрехите ви, но и ще помогне за поддържането на уреда.

Има и специални препарати, които може да са ви от полза. Никога не забравяйте и препаратите против котлен камък.

2. Изваждайте мокрите дрехи възможно най-скоро
Оставянето на мокри дрехи в пералнята не е лошо само за дрехите, но и за самия уред. За да предотвратите растежа на мухъл и плесен във вътрешността на машината, винаги се опитвайте да премахвате съдържанието възможно най-бързо след завършване на цикъла на измиване.

3. Винаги проверявайте джобовете на дрехите, които слагате за пране
Метални предмети като монети и ключове може да повредят вътрешната вана на машината, така че не забравяйте да проверите джобовете си, преди да пуснете прането си. Ако случайно сте забравили нещо вътре, след цикъла на измиване проверявайте филтъра на машината – там отиват обикновено остатъците.

4. След всяко пране проверявайте и филтъра за мъхове
Това обикновено е гумата около барабана – в нея се събират косми, мъхове и други боклуци. Чистете ги след всяко пране, защото иначе може да задръстите уреда и със сигурност следващото ви пране няма да излезе особено чисто от пералнята.

5. Не използвайте твърде много препарат
По-голямото количество прах за пране всъщност не чисти дрехите ви. Освен че оставя сапунени остатъци върху тях, той в действителност може да създаде дълготраен мирис във вашата пералня машина.

6. Не сушете артикулите с пластмаса и каучук
Парата от сушилнята може да стопи предметите с пластмасови или гумени части като маратонки с гумени подметки. От своя страна тези елементи потенциално могат да повредят уреда. Вместо това ги оставете да изсъхнат на въздух на място с добра вентилация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X