Напишете дума/думи за търсене

Вещи, които не перем в пералнята, а трябва

Знаете ли, че вашата перална машина може да ви е от още по-голяма помощ в домакинството, ако й позволите да си свърши работата докрай.

В нея може да перете завесите за душ, постелките пред вратата, дори кожените чанти. И това не са най-изненадващите неща, които може да перете в пералнята, без да ги унищожите.

Спортна екипировка

Защитните аксесоари винаги се замърсяват и абсорбират потта по време на тренировка. Най-лесният начин за почистването им е пералнята. Поставете спортните си принадлежности в мрежеста торбичка или калъфка за възглавница, използвайте мек почистващ препарат и изберете деликатен режим на пране.

Йога постелки и постелки за баня

Гумените постелки за баня също се нуждаят от редовно почистване. Изберете програмата за деликатни тъкани и не използвайте препарат. Не забравяйте, че тези продукти трябва да се мият само със студена вода.

Плюшени и пластмасови играчки

В любимите играчки на детето има огромно количество бактерии, затова е от решаващо значение да се перат често. Първо се уверете, че играчката е направена от синтетични влакна, след това я сложете в пералня. Използвайте 2 пъти по-малко перилен препарат от обичайното и изберете програма за деликатни тъкани. Същите правила може да се прилагат за пластмасови и силиконови играчки.

Кожени чанти и торби за хранителни стоки за многократна употреба

Все повече хора започнаха да стават по-екологични и избират торбите за многократна употреба вместо найлонови. Текстилните и винилови торбички може да се перат в пералнята. Използвайте мек почистващ препарат, деликатен режим и ниска температура. Може да следвате същите правила за изпирането на кожените чанти.

Завеси за душ и гъби за баня

Гъбите за баня и завесите за душ също може да се перат в пералня. За по-добри резултати поставете тези артикули с няколко кърпи в машината. Използвайте малко количество препарат и изберете стандартна програма за пране.

Легла и каишки на домашни любимци

Преди да ги сложите за пране, почистете леглото на домашния си любимец и поставете каишките в калъфка за възглавници. Използвайте стандартна програма за пране.

Ботуши и маратонки от овча кожа

Ugg ботушите може да бъдат изпрани със студена вода, като се използва деликатна програма. Преди да поставите маратонките в пералната машина, отстранете мръсотията и връзките и ги сложете в мрежеста чанта. За по-добър ефект изперете спортните обувки заедно с няколко кърпи със студена вода, като използвате режим за деликатни тъкани, ако нямате специална програма за обувки в пералнята.

Бейзболни шапки и аксесоари за коса

Тези аксесоари се перат със студена вода, на деликатна програма и в мрежеста торбичка. Има изключение от това правило: не перете бейзболната шапка, ако козирката й е от картон.

Подложки за мишка и клавиши на клавиатурата

Клавишите на клавиатурата може да се перат в специална чанта или в калъфка за възглавници. Същото важи и за подложката на мишката. Изберете деликатна програма със средна температура. След това ги оставете да изсъхнат на открито.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X