Напишете дума/думи за търсене

Така се маха лошата миризма от прането

Случвало ли ви се е да извадите прането от пералнята и то да мирише лошо? Ако отговорът е положителен, имате нужда от помощ. Проблемът се решава лесно, но първо трябва да сте наясно защо се е появил. Причините обикновено са две.

Първата – барабанът е бил претоварен, прането не се е изплакнало добре и е стояло твърде дълго вътре. В такъв случай вземете чиста микрофибърна кърпа, капнете върху нея няколко капки от предпочитано етерично масло и пуснете при дрехите за допълнително изплакване.

Втората – има проблем със самата пералня. Може да сте сигурни в това, ако редовно прането е с лош мирис. Заради влагата плесен и слузести нечистотии лесно се натрупват на различни места. Това най-често става, когато се пере на ниска температура и не се чисти уплътнението около вратата. Става и ако имате навик да оставяте за дълго в барабана изпраното или слагате прекалено много омекотител.

В такъв случай на помощ идва белината. Сложете от нея в празна пералня и пуснете най-дългата програма за изпиране, но на висока температура. Щом дойде време за изплакването, спрете цикъла и добавете оцет. После пуснете за довършване на програмата. Тази процедура почти сигурно ще отстрани плесента. Разбира се има и специализирани препарати, но ако нищо от изброеното не помага, значи в пералнята наистина има голям проблем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X