Напишете дума/думи за търсене

Как правилно се перат възглавници с пух

Здравословната и комфортна нощна почивка е свързана и с избора на спално бельо. Особено внимание трябва да се обърне на възглавниците с гъши пух, тъй като той е благоприятна среда за възпроизвеждането на прахови акари. Може да перете такива възглавници ръчно или в пералня.

Ръчно пране

Напълнете голям леген или вана с вода, добавете прах за пране (за да се изперат по-добре възглавниците, добавете амоняк към водата със съотношение 1 чаена лъжичка на всеки литър вода). Пухът и перата трябва да се поставят във вода, равномерно разпределени, така че да не се образуват бучки. Оставете да се киснат за няколко часа, изстискайте и поставете в друг съд. Изплакнете два пъти под течаща вода (ако е необходимо, използвайте гевгир). Сложете тънък слой пера върху равна повърхност, осветена от слънцето, като периодично ги обръщате.

Пране на възглавници в пералня
Поставете пълнежа в специална мрежа за машинно пране. Задайте
скоростта на центрофугата на 400 оборота, или на минималното въртене на вашата перална машина, нагласете температурата на максимум 40 градуса, 2-3 изплаквания. Изсипете деликатен почистващ препарат в съответното отделение. След прането разстелете пуха или перата върху равна повърхност и изсушете.

Ако следвате всички препоръки, тогава прането на възглавниците у дома няма да създаде проблеми.

Разбира се, може да използвате услугите на химическо чистене, но помнете, че по време на прането са били използвани агресивни химикали.
Имайте го предвид, ако сте алергични.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X