Напишете дума/думи за търсене

Как да почистим фурната за нула време

Фурната изглежда по-малко проблематична от котлоните, но това е много сериозна заблуда. Първо, защото фурната е с много по-голяма площ. Освен това тя не се чисти така лесно като котлоните – някои части от нея се достигат по-трудно и трудно се забелязва, когато са замърсени. Да не забравяме вратичката и уплътненията – те също имат нужда от грижа, при това постоянна.

Ще ви дадем няколко лесни метода за почистване на вашата фурна, при това с натурални съставки, но е добре да ги прилагате често – най-малко веднъж седмично. Ако пък искате да имате дълго и щастливо приятелство с вашата фурна, почиствайте я след всяко готвене. Може да не е нещо обстойно, но поне забърсвайте с кухненска хартия, върху която сте пуснали няколко капки оцет.

Методът с оцета
Подобно на микровълновата фурна, и за обикновената фурна работи отлично методът с оцета. Напълнете една чаша с оцет или лимонов сок и я поставете във фурната. Разбира се, чашата трябва да е от такъв материал, че да позволява загряването й. Оставете я във фурната за 30-60 минути на ниски градуси. Когато течността се разпръсне по стените на фурната, на вас ще ви е необходимо единствено да изчакате фурната да изстине и да минете или с памучен парцал, или с кухненска хартия. Ще се учудите каква чернилка ще оберете.

Методът със сапун или веро
Почти идентичен с горния – просто вместо оцет сложете вода и сапун или веро и пуснете фурната на слаба температура за половин час. След това оберете с кърпа или салфетки.

Методът със содата
Смесете 1 пакетче сода с вода, за да се образува каша, и натъркайте с нея стените на фурната и вратичката. Оставете да престои няколко часа, след което минете с парцал или кухненска хартия.

Ако замърсяванеята във фурната са сериозни, направете някое от тези неща, но при силна фурна – да речем, на 250 градуса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X