Напишете дума/думи за търсене

Методи за чистене на космите на домашните любимци

Някои собственици на любимци смятат, че килимите и животните в един дом са нещо несъвместимо, но не е така. Една мощна прахосмукачка ще разреши проблема. Друг е въпросът, че ако имате малко животинче, за него е крайно вредно да бяга по хлъзгавия под, тъй като е в период на формиране на костите. Тогава килимът или мокетът са важни за здравето му.

За да е чист въздухът в помещенията и лишен от излишните алергени, каквито са падналите косми, мийте редовно пода с влажен памучен парцал, обирайте космите от масата, секциите, первазите. Правете това поне два пъти в седмицата. В магазините ще намерите различни видове четки за почистване на дрехи и мебели. Все по-популярни са и ролките с лепнеща повърхност, които приличат на валяче и обират лесно всички косми.

Ако предпочитате по-необичайни методи за почистване на косми, можете да увиете тиксо около четирите пръста на ръката си и да ги оберете. А ако след чистене с прахосмукачката пак останат косми, най-голям ефект имат навлажнените гумени ръкавици. Хубавото при тях е, че след това се измиват лесно с течаща вода.

За да отстраните космите от дървени мебели използвайте мека кърпа, напръскана с антистатичен спрей. Той елиминира електрическия заряд и улеснява почистването като намалява вероятността космите да полепнат отново. Добре е да знаете също, че за почистване на дрехи от косми се продават специални ролки и електрически машинки, които събират космите и образувалите си топчета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X