Напишете дума/думи за търсене

Френските булдози са пръдльовци, но само как ще ви обичат!

Докато търсех информация за породата френски булдог, попаднах предимно на нападки относно недостатъците и дори на пороците, заради които не бива да взимаме тази порода кучета в дома си. Били пръдльовци! И обичали да ни следват навсякъде. Не понасяли студ, не понасяли жега. Грозни били. Освен това хъркали и оставяли косми навсякъде. Абе, въобще французинът бил опасно животно, което на всичкото отгоре обичало да скача върху корема на стопанина си. Да не говорим, че всяка сутрин, когато се събуждате, ще ви поглежда с въпроси и молби: “С какво ще ме храниш днес?! Не ме ли обичаш? Ще направя всичко каквото поискаш.” Всички тези твърдения обаче се оказаха в пълно противоречие с мнението на собственици на кученца от тази порода. Оказва се, че френските булдоци са сред най-търсените четириноги. Ето какво казват стопаните им: ... “Ако главата не е по-нависоко от дупето, когато спи – не хърка...Е дъвче разни неща, когато е сам вкъщи, палав е, но е и много обичлив”... “Това са най-прекрасните кученца, забавни са, а моята кучка, като една истинска французойка обича да разнася чехли, чорапи...като наше дете е и ако не хърка при нас не можем да заспим”...”Моят френски нито гризе мебели, нито прави бели, явно съм попаднала на много добро куче”...”Перфектни са. Даряват с много любов и нежност. Страшно са привързани към нас. Стават част от семейството и просто не можеш без тяхното присъствие.”

Използват се в анималотерапията

Оказва се, че любовта на тези собственици не е случайна. Породата е сред най-използваните при анималотерапия. Доказано е, че тяхната преданост и любвеобилност влияе благотворно на стопаните. Те са истински щастливи, когато са около своите хора и ги обичат безкористно.

Идеална компания са за деца

Френските булдоци са подходящи за отглеждане в града, тъй като обичат малките пространства и апартаментът не им ограничава усещането за свобода. Идеална компания са за деца, но за по-отрасналите. Не се препоръчва по-малките деца да ги повдигат на ръце, тъй като лесно може да ги изпуснат и наранят. Въпреки че френските булдоци се поддават трудно на обучение, усвоят ли основните команди, ги изпълняват перфектно. Ако се нуждаете от енергично и спортно куче, това не е за вас. Мързеливи са, така че почти няма да ви се налага да ги разхождате. Ставите на френския булдог не могат да издържат на постоянно напрежение. По-подходящи са за бавни разходки и излети в парка. Имайте предвид, че прекалено горещото време може да създаде опасност за живота им (брахицефален синдром), така че трябва жилището ви да е добре охладено през лятото.

Мажете муцуната му с крем

Грижите за френския булдог са елементарни и не се налага да отделяте много време за поддръжка. Козината му е къса, така че можете да я разресвате и не се налага да го решите често. Добре е да почиствате гънките на муцуната му. Ако можете ги мажете с крем, за да не се напукват. Проверявайте дали ушите му са винаги сухи и чисти, за да предотвратите инфекции. Не бива да преяждат. Идеалното им тегло не трябва да е под 8 кг. и да не надвишава 14 кг.

Малък съвет:

Когато си избирате такова куче обърнете внимание на резците на долната челюст. Те не трябва да са разположени зад резците на горната. Челюстта не трябва да е крива. Устните трябва да се припокриват така, че да закриват напълно зъбите и езика. Има ли широк гръден кош, е добре. Гледайте и дали коремът му не е прекалено отпуснат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X