Напишете дума/думи за търсене

Как сокът от лук помага за имунитета и бързото отслабване (рецепти)

Всички сме наясно с ползата от лука за човешкото здраве. Нека обърнем специално внимание на сока от лук, който е истински еликсир.

Стремежът за търсене на здравословни храни е непрекъснат процес. Независимо дали става въпрос за диета за отслабване или за изграждане на имунитет, има безброй възможности по отношение на храните. А сред тях лукът заема централно място. Да, лукът, който използваме в почти всички готвени ястия и винаги присъства в килера.

Сок от лук за отслабване

Лукът е с ниско съдържание на мазнини и е пълен с антиоксидантни флавоноиди, за които е известно, че подобряват метаболизма и следователно подпомагат загубата на тегло. Здравните експерти предполагат, че пиенето на напитки с лук и мед на празен стомах може да помогне да се отделят излишните мазнини, натрупани в организма.

Рецепта за сок от лук за отслабване:
Обелете и нарежете половин глава лук и го смелете в блендер с вода. Добавете 1 супена лъжица мед и го изпийте на гладно сутринта.

Сок от лук за силен имунитет

Може да спрете да правите сложни смеси и просто да вземете лук, за да направите обикновена напитка за повишаване на имунитета. Лукът е богат на подсилващи имунитета хранителни вещества като витамин С и цинк, а също и фитохимикали, които помагат в изграждането на защитния механизъм на тялото ни срещу настинка, кашлица, треска и грип.

Рецепта за сок от лук за силен имунитет:
Обелете и нарежете една глава лук и я накиснете в чаша питейна вода за една нощ. Изпийте няколко глътки от тази вода сутрин и продължете да отпивате от нея през целия ден.

Сок от лук за хубави кожа и коса

Екстрактът от лук е чудесно средство за лечение на проблеми с косата и кожата. Освен да се прилага върху кожата и косата, пиенето на лучена вода редовно може да направи чудеса при падане на косата и кожни проблеми като възпаления и акне.

Рецепта за сок от лук за кожа и коса:
Настържете глава лук на ренде. Съберете екстракта му (прокарайте го през сито) и просто хапвайте от него през деня.

Ако острата миризма или вкусът на лук са твърде силни за вас, добавянето на сол или лимонов сок може да помогне. Опитайте тези рецепти и ще се изненадате от резултатите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X