Напишете дума/думи за търсене

Как да пием лимона, за да лекува наистина

Вероятно знаете за лечебните свойства на горещата вода с лимон. Лимонът е натурален антиоксидант, който съдържа органични киселини, пектинови вещества, флавоноиди, витамини и най-вече витамин С.

"Флавоноидите съединения в лимоните помагат за повишаване на имунитета ви и дори може да ви предпазят от сърдечно-съдови заболявания и рак - казва Сю Макс, диетолог и основател на Nutrition Solutions в САЩ. - Изследванията показват, че горещата вода всъщност може да извлече този полезен флавоноид, което улеснява тялото ви още по-добре да усвоява лимоновото флавоноидно съединение“, обяснява тя.

Много е важно обаче да консумирате лимона с вода по правилен начин. За да се радвате на ползите от него, Макс препоръчва да оставите лимона във вряща вода поне за половин час.

Специалистът съветва да включите горещата вода с лимон в сутрешната си рутина, като правите напитката веднага, след като станете от леглото. Когато сте готови с тоалета си, лимонената вода ще е достатъчно добре запарена, за да извлече всички ползи от цитруса.

Ако искате още по-добро средство за вашето здраве, добавете лимона в топъл зелен чай. Лимонът ще помогне да усвоите антиоксидантите в зеления чай, твърди проучване от 2014 г., публикувано в Journal of Food Processing and Technology.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X