Напишете дума/думи за търсене

За какво помага лимоновата вода?

Ако искате да сте достатъчно хидратирани, а не сте особен фен на обикновената вода без значение дали е от чешмата или от близкия минерален извор, вече има алтернатива и на това. Водата, подправена с лимон, предлага хиляди удобни довода за консумация. Освен че е по-вкусна, е по-здравословна и няма никакви калории.

Укрепва имунната и нервната система

Калият в лимоновия сок контролира кръвното налягане, стимулира мозъка и функцията на нервите, а витамин С бори настинките. Ако кихате и нямате тонус, разбийте в топла вода сок от лимон и мед.

Загуба на тегло и живителна енергия

Пиенето на вода, подправена с лимон, засилва метаболизма, бори се с жаждата и обуздава глада. Ако пък не сте фенове на кафето, то топла вода с лимон ще свърши прекрасна работа за тонуса ви.

Лек срещу махмурлука

Забравете за илачите и класическата сутрешна бира. Ако страдате от махмурлук, чаша с хладка лимонова вода ще ви върне трезвата глава обратно. Същата напитка върши чудеса за стомаха, който също е потърпевш от снощното ви пиене. Лимоновата вода действа антисептично и детоксикиращо.

Помага при дихателни проблеми

Ако страдате от астма и възпаление на дихателните пътища, тази напитка е вашата панацея. Антибактериалните й свойства помагат да се отървете от инфекциите в гръдния кош и облекчава кашлицата. Освен това е натурално лекарство против алергии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X