Напишете дума/думи за търсене

Панацеята лимонова вода

Ако не сте особени любители на пиенето на вода, то тогава бихте могли да опитате да я овкусите с няколко капки лимон. Хем по-вкусно, хем по-здравословно.

Чисти кожата

Водата само по себе си изхвърля токсините, което помага на кожата ни да остане чиста, без петна и с доста по-малко бръчки, но витамин С в лимоните подсилва ефекта, почиствайки токсините от кръвта.

Балансира PH

Макар лимоните да са кисели, те всъщност имат доста алкален ефект върху организма ни. Ако в тялото ви има достатъчно алкални вещества, това ще го предпази от заболявания и патогени.

Освежава дъха

Едно от изобилстващите предимства на лимоновата вода е това, че тази напитка освежава дъха. Парченце лимон ще ви помогне след употребата на алкохол, след цигара или след някое по-пикантно ястие. Всички тези неща изсушават лигавицата на устата, което води до неособено приятен дъх.

Оправя храносмилането

Ако сте от хората, които страдат от стомашно-чревни проблеми, то тогава не е лошо да включите в деня си тази напитка. Ако ви боли стомахът, изпийте една чаша лимонова вода и ще усетите облекчение след 20 мин.

Чудесен източник на калий

Сигурно сте чували, че бананът е богат на калий, но същата щедрост проявяват и лимонът. Изстискайте един плод в чаша вода и набавете нужното водно равновесие на организма. Всеизвестно е, че ако нивата на калий и натрий не са в норми, е твърде вероятно функциите на нервите и мускулите да бъдат нарушени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X