Напишете дума/думи за търсене

Начини, по които лимоните помагат на красотата

Лимоните не са пригодени само за лимонада, коктейли, пайове и дресинги. Този вкусен цитрус може да бъде много полезен за външния вид. Освен това е доволно бюджетен. За какво може да използвате лимоните, стане ли дума за естествена грижа за кожата и козметични процедури?

Елиминирайте бръчките натурално с лимон
Не може да обърнете процеса на стареене, но може да използвате лимоните, за да направите бръчките си по-малко видими и драстично да промените качеството на кожата на лицето си. Лимоновото масло намалява окислителните увреждания на повърхността на кожата. Тези плодове са богати на витамин С, който насърчава производството на колаген и възстановява еластичността на кожата. Естествените ензими в лимоновия сок стягат порите и намаляват появата на нови.
Нарежете един лимон и масажирайте бръчките за няколко минути или използвайте настъргана лимонова кора като маска за лице. Ефектът от редовните рутинни процедури за грижа за кожата е видим след поне един месец.

Пийте лимонова вода, за да отслабнете
Витамин С понижава нивата на стресовия хормон кортизол, който предизвиква глад и съхранение на мазнини. Ако пиете вода с лимон вместо кафе със захар или плодов сок, ще консумирате по-малко калории. Докато едно кенче 330 мл безалкохолна напитка съдържа 140 калории, а в 100 мл ябълков сок има 46 калории, във водата с лимон има 0 калории. Следователно, това може да ви помогне да отслабнете.

Лимоновият сок може да облекчи агонията от слънчево изгаряне
Смесете 1 с. л. лимонов сок, розова вода и сок от краставици. След това накиснете кърпа в сместа и поставете директно върху слънчево изгаряне за 30 минути. Краставицата и лимонът са естествени избелващи средства, които ще намалят зачервяването на кожата. Витамин С в лимоните минимизира увреждането на кожата и изсветлява тъмните петна. Не се излагайте на пряка слънчева светлина след използване на тази лечебна смес, тъй като това може да увеличи чувствителността ви към слънчевите лъчи.

Помагат за избелване на белези от акне
Витамин С и лимонената киселина в тях вършат добра работа при лечението на акне и леки белези от акне. Витамин С засилва производството на колаген и поддържа кожата гладка и твърда, насърчавайки образуването на нови кожни клетки. Лимоновият сок е естествен избелващ агент и изсветлява тъмните петна и белези, а антибактериалният му ефект убива бактериите, които причиняват появата на акне.

Смесете пресен лимонов сок и кокосово масло и го нанесете върху увредените места с помощта на тампонче. След три минути изплакнете лицето с топла вода и нанесете овлажнител. Също така може да комбинирате лимонов сок с бадемово масло, за да намалите потъмняването и за да поддържате здрава кожата. Не използвайте лимонов сок, ако кожата ви се зачерви или се появи сърбеж.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X