Напишете дума/думи за търсене

Суперхитри трикове за микровълновата

Нека си го признаем - микровълновата е една от най-използваните кухненски джаджи на всички времена. А вие дори не знаете за всички нейни предимства и свойства. Защото, оказва се, тя може да бъде използвана не само за затопляне на храна и за размразяване на продукти.

Улеснява отделянето на сока от лимоните

Случвало ли ви се е да разрежете един лимон и да изстискате от него съвсем малко количество сок? Дори плодът, на който сте попаднали да е достатъчно сочен, благодарение на микровълновата вие може да изстискате от него максималното количество сок. Необходимо е единствено да го надупчите на няколко места и да го пуснете в печката за 2-3 минути. Ще се учудите колко много сок има в това малко лимонче.

Лесно обелване на скилдките чесън

Обелването на чесъна може да бъде лесно, когато отрежете основата и извадите всяка скилидка отделно, след което ги метнете в микровълновата. Оставете ги да се загреят за пет минути и след като ги извадите, буквално ще се белят сами.

Приготвяне на бекон без мазнина

Беконът може да бъде част от салатата или на върха на супата, но когато го запичаме в тиган, той или има нужда от допълнителна мазнина, за да не залепне, или отделя собствените си мазнини и отново излиза твърде мазен за консумация. В микровълновата беконът се приготвя бързо и става хрупкав, но сух. Не е така калоричен и спокойно може да го консумирате върху салатата или супата си.

Стерилизира дъската за рязане и гъбичката за чиниите

Както знаете, дъската за рязане и гъбичката за миене на чинии съдържат купища микроби. Един от най-лесните начини да се отървете от тях, е да ги сложите за няколко минути в микровълновата.
Освен това, за да премахнете миризмите от дъската, я измийте с топла вода и сапун, по възможност натъркайте с лимон, и я пъхнете в микровълнована фурна. Когато излезе, дъската ще бъде суха, приятно ароматизирана и стерилизирана.

Лук без сълзи

Кълцането на лук рядко е приятно занимание. Няма нужда да плачете всеки път, когато ви се налага да застанете над главата с лук. Разтворете я и я пъхнете в микровълновата за пет минути. След като излезе оттам, няма да имате причина да плачете. Ще я нарежете без сълзи.

Сушене на билки и подправки

Когато подправките ви започнат да се овлажняват, пуснете ги в микровълновата за няколко минути. Не само ще ги изсушите, но и ще активирате хубавите им аромати наново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X