Напишете дума/думи за търсене

Какво не знаем за балсама за коса

Измиване с шампоан, нанасяне на балсам, изплакване. Край на процедурата, не е кой знае колко голяма философия. Всъщност несъвсем.

Балсамът има задачата да поддържа косата подхранена и хидратирана, по-жизнена и с повече блясък. Той може да поправи част от грешките на неподходящия шампоан, да укроти непокорните кичури или да ги предпази - поне в известна степен, от топлината на сешоара.

Балсамът е грижа за косата, ако се прилага правилно.

Мазната коса няма нужда от балсам

Грешка. Всеки тип коса има, стига да е съобразен с точните й нужди и капризи. Никой не е казал, че е лесно да се открие правилният продукт в морето от възможности, но търсенето си струва. Единствено много късата коса може да пропусне.

Само с балсам под душа

Някои дами са готови да се закълнат, че косата им изглежда по-добре, ако не употребяват шампоан за измиване, а само балсам. Съмнително. Няма как той да почисти косъма и скалпа. По-вероятно е само да замаже положението и е въпрос на време резултатът да започне да мирише. В крайна сметка шампоаните не са измислени случайно.

Задължително балсамът се ползва накрая

Да, ако е такъв, който не трябва да се отмива. Но този, който така или иначе ще изплакнете, може да нанесете и преди да ползвате шампоан. Малко или много балсамът приглажда и лишава косата от обем. Ако последното е търсен ефект за вас, може да смените реда на продуктите – първо балсам, после шампоан.

Изплакване със студена вода - повече блясък

И без да сте нанесли този продукт, ако облеете косата с вода с по-ниска температура от обичайното, това ще помогне на кутикулата на косъма да се затвори и гривата ви ще има повече блясък. В комбинация с балсам ефектът е още по-впечатляващ.

Балсамът е добър стилизант

И може да остане в косата след душ за по-лесното й оформяне по-късно. Вярно е, стига да е такъв, който наистина може да не отмивате. Продуктите с изплакване не ви трябват в косата нито за стилизиране, нито за по-добро подхранване. Защо да ги ползвате тогава, щом така или иначе изтичат в канала? Не всяка коса може да понесе балсам без изплакване. Някои се омазняват по-бързо от тези продукти, други губят обем.

Домашно приготвените помади са по-добри от тези в магазина

Не пречи да храните в буквалния смисъл на думата косата си с продукти от хладилника. Може би вече сте открили правилната формула за своя тип коса. Но не бързайте да се отричате от козметичната индустрия. Майонезата по-добре намажете на филия, а с бирата знаете какво да правите, викнете и приятели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X