Напишете дума/думи за търсене

Блестяща коса с желатин за нула време (+рецепти)

Ако търсите лек срещу мазната коса, насочете се на секундата към кухнята. Понякога е забавно да се поглезите с маски за коса, собственоръчно приготвени от вас, а не купени от близкия козметичен магазин. Отворете шкафовете и вижте сметката на омазняването, направете косата си блестяща и красива.

Бира

Лятото е доста подходящ сезон за пиене на бира, но сега се може да я изливате не само в черния си дроб, но и върху главата. Тази напитка съдържа хмел, който пък от своя страна е прибрал в атомите си кварц, който заздравява и прави косата блестяща.

Необходими продукти за домашната бирена маска:
1 бутилка или кутийка бира

Начин на употреба:
След измиване на косата си с шампоан, излейте бира със стайна температура върху влажните си кичури. Масажирайте пивото в скалпа си няколко минути, след това изплакнете и сложете балсам.

Авокадо и зехтин

Ако не харесвате авокадо в салата си, то със сигурност може да му намерите приложение в грижата си за вашата коса. Този плод съдържа полезни мазнини, които хидратират и подхранват косата и скалпа. Ако косата ви е боядисана, използвайте масло от жожоба или бадемово, когато я изплаквате след нанасяне на цвета.

Необходими продукти:

1 обелено и намачкано на пюре
2 с.л. студено пресован зехтин за небоядисана коса и 2 с.л. масло от жожоба или бадем за боядисана

Начин на употреба:
В купа разбъркайте намачканото авокадо с зехтина или другите видове олио, докато се смесят добре. Сложете маската върху влажна коса, гледайте сместа да стига до скалпа и до връхчетата и поставете шапка за баня. След 20 мин измийте маската, като масажирате кожата на главата си.

Желатин

Да използвате желатин, за да третирате косата си, може и на пръв поглед да звучи малко налудничаво, но със сигурност няма да мислите така след първата маска за коса с него. Той е особено подходящ за суха и повредена коса.

Необходими продукти:

1 с.л. желатин
1 чаша хладка вода
1 с.л. ябълков оцет
няколко капки масло от лавандула, розмарин и лимон

Начин на употреба:
Комбинирайте желатина с водата и бъркайте, докато се разтопи. Добавете оцета и капките етерични масла. Разбъркайте добре. Нанесете сместа върху главата и скалпа си. Оставете я да престои 10 мин и след това изплакнете с хладка вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X