Напишете дума/думи за търсене

6 стъпки към красива кожа без грим

Много жени не залагат на грима, за да изглеждат добре. Особено в топлите дни, когато последното, от което имаме нужда, е три пласта фон дьо тен.

Мицеларна вода

Най-важното, за да имате красива кожа без грим, е всъщност как я третирате след като е била с грим. Мицеларната вода е любимият нов продукт на манекенките, защото им позволява да съхранят кожата си въпреки непрекъснатото гримиране и разгримиране. Тя почиства идеално кожата, без да я изсушава. Предимството е, че е ефективна дори при водоустойчив макиаж, за всякакъв тип кожа, както и че не крие никакви рискове от алергии. Идеалното е, че може да я използвате не само за разгримиране, а и за почистване на лицето от замърсяванията, натрупани през деня.

Назаем от северните страни

В много случаи след сутрешното измиване на лицето, кожата ни е зачервена и чувствителна. Това я прави още по-податлива на неблагоприятните въздействия на макиажа и атмосферните промени. Затова нека правим като жените в северните страни, които не мият лицето си сутрин, за да запазят защитния слой, образуван от кожата през нощта. Забравете за сутрешна употреба на сапун или кремообразни почистващи препарати за лицето. Заложете по-скоро на термална вода, с която да напръскате лицето и след това само леко да го попиете с мека кърпа.

Чудото иланг-иланг

Маслото от иланг-иланг е наричано чудодейно в козметиката, защото може да се използва от хора и с мазна, и със суха, и с чувствителна кожа. Козметичните продукти на основата на това масло правят кожата ни спокойна и с равен тен, изглеждаща достатъчно добре, че да нямаме нужда от фон дьо тен или руж.

Не забравяйте устните

Ако устните са сухи и напукани, това веднага се отразява на цялостната визия на лицето. Затова се грижете за тях подобаващо. И това не означава просто червило или гланц. На всеки 15 дни си правете специален ексфолиращ масаж на устните. Най-добре е да нанасяте специален продукт с кръгови движение с палец, без да натискате прекалено, за да не разраните нежната кожа. Задължително след това нанесете дебел пласт вазелин и постойте с него поне няколко часа. След такава процедура дори няма да имате нужда от червило.

Филтрирана вода

Ако сте от тези, които предпочитат да измият лицето си с вода, отколкото да го почистват с козметични продукти, поне използвайте филтрирана. Защото варовикът, който се съдържа в чешмяната вода е истински бич за кожата, била тя мазна или суха.

Фитнес и масаж за лицето

Понякога в стремежа си да стягаме мускулите на дупето, кратата и ръцете, забравяме тези на лицето. А те също имат нужда от упражнения. Те включват всякакви смешни на пръв поглед неща като повдигане на веждите, произнасяне на А,О,У с натъртване, плезене, издуване на бузите и бързо мигане. Освен това не пренебрегвайте и самомасажа на лицето. Възползвайте се от всяко нанасяне на крем, за да стимулирате кожата и да върнете свежия й вид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X