Напишете дума/думи за търсене

4 факта, за които науката няма обяснение (видео)

Кадър: top_of_the_tops

Във всеки един ден, докато ние сме на работа, храним се или спим, някъде по света стотици изследователи и учени работят усилено по своите открития. Сред най-големите научни прозрения за изминалата година например е локализирането на най-големия вулкан на Земята. Той бе открит в началото на септември 2013 г. от група геофизици от университета Texas A & M University. Съществуват обаче и открития, за които днешната наука така и не може да даде логично обяснение, пише "Дарик".

Вижте откритията, за които науката няма логично обяснение

Жуженето в Таос

Някои от жителите и посетителите на малкото американско градче Таос, Ню Мексико, от години не могат да намерят обяснение за мистериозното нискочестотно жужене, което чуват постоянно. Странното е, че само около 2 % от жителите на Таос твърдят, че имат подобен проблем.

Mеханизмът от Антикитера

Mеханизмът от Антикитера е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система.

Останките от него са намерени сред предмети, свидетелстващи за корабокрушение, случило се около 70 г. преди новата ера, в близост до остров Антикитера. С въртенето на ръчка се задвижва система от метални зъбчати колела, които задават положенията на различни указатели върху предната страна на устройството.

Ефектът Плацебо

Плацебото е прах или течност, която изглежда като лекарство, но в действителност не съдържа никакви активни индригенти и следователно не може да въздейства на хората по химичен начин.

Човек, приемащ плацебо, често изпитва същите ефекти като хората, приемащи истинското лекарство. Този удивителен феномен, известен като ефекта плацебо, не е ограничен само до лекарствените препарати и все още за него няма логично научно обяснение.

Огнените топки Нага

Феноменът огнените топки Нага се наблюдава в 250 км отрязък на река Маконк в Тайланд. При това явление от реката започват да излизат червеникави топки, които се издигат на определена височина във въздуха, но изчезват.

Явлението се наблюдава всяка година от много хора, обикновено в края на октомври, след така наречените будистки дъждове. Името му идва от легендарната змия Нага, за която местните вярват, че плюе огнени кълба Загадката на този феномен остава неразгадана и до днес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X