Напишете дума/думи за търсене

Дай на жена си тези три неща и тя ще бъде щастлива

Мъжете обичат да се шегуват с това, че жената не може да бъде разбрана. Чудесно оправдание за десетки произхождащи от това недоразумения... Не че си нямаме кусури. Някои от нас сме дразнещи с това, че очакваме да бъдем разбрани от половин намек или дори без намек и за нищо на света не бихме изрекли желанието си ясно и точно формулирано.

Други сме вбесяващи с това, че се цупим за щяло и нещяло и е мисия невъзможна да ни се угоди.

Трети по подразбиране сме рекли, че всички мъже са прасета и не приемаме никакви компромиси спрямо тях. Да, като цяло жените сме трудно племе. Най-вече заради по-дълбоката ни чувствителност и множеството ни склонности да бъдем лабилни: пред цикъл, без цикъл, след раждане, сутрин, в сряда, на 13-о число, преди Коледа, след нея. Да, трудно е с нас, но и хубаво. И изобщо не е вярно, че не знаем какво искаме. 9 от 10 жени ще се съгласят със следващите редове:

Жената иска да се чувства сигурна. Не може да кажеш на една жена: „Аз не знам дали си ми приятелка, любовница или просто убивам време с теб, но какво значение има, нали ни е добре така? Нали се обичаме?“ Не можеш да й го кажеш, без да я съкрушиш. Без да нараниш най-дълбокото вкоренено в нея чувство – необходимостта да гради около нещо сигурно, около нещо стабилно. Не може да очакваш да те чака да решиш, да се прибереш, да се наиграеш, да се настрадаш, да пораснеш. Жената има нужда от стабилност. Затова и природата те е създала физически по-мощен от нея. Ти си стълбът, около който тя ще подреди дом и семейство, обсипвайки те с грижа. Но само ако си стълб. Ако си вятър, ще унищожиш и нея, и всичко, което имате.

Жената иска да бъдат оценени усилията й. Няма какво да се лъжем, в повечето случаи тя е шесторъкият Шива, а не ти. Тя е царицата на мултитаскинга. Тя владее положението, когато приятелка търси от нея помощ и плаче в телефонната слушалка, а в това време детето я дърпа за полата да му избърше дупето, манджата е на път да загори, а по телевизията има добър политически анализ, който тя не иска да изпусне, защото след един час ще седи срещу теб на масата и трябва да ти бъде равноправен събеседник. Няма нужда да се прибираш с благодарствени речи и диаманти, за да й покажеш, че цениш всичко, което прави за семейството ви. Достатъчно е да види оценката в очите ти. В ръцете ти, които ще вземат нейните и ще ги целунат, когато поредният й тежък ден свърши.

Жената иска малки жестове. Обидно е всеобщото схващане, че жените ламтят за бижута, екскурзии и легла от рози. Повечето нормални момичета ще се трогнат и на букет от есенни листа, които си събрал заедно с децата. Да я отмениш в миенето на чиниите една вечер, да не забравиш да й пожелаеш успех с презентацията, да забележиш, когато е плакала, когато е направила косата си, когато е загубила желание за всичко... Не е нужно да я водиш на Бали Бали, за да я разсееш. Заведи я на тавана и погледайте звездите. Припомнете си за какво мечтахте, когато всичко изглеждаше някак светло и престоящо. Това е. Достатъчно е. И утре тя ще изгрее отново...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X