Напишете дума/думи за търсене

Заблудите, на които вече не робуваме в брака

Случва ли ви се често да виждате самотни татковци в градинките? А колко от приятелките ви изкарват повече от мъжете си? Неусетно, но категорично брачните отношения се променят. Ако не сте го забелязали, е време да влезете в час – иначе рискувате редовно да губите ценно време в сглобяване на парченцата реалност около себе си. Кои са основните „пориви” на промяната?

Кой трябва да печели повече?

Едно време за всеки уважаващ себе си мъж беше въпрос на чест да издържа семейството си. Днес мъжете се примириха, че съпругата им може да носи по-голямата част от парите в дома. Нещо повече – не само нямат нищо против, а дори им харесва да се хвалят пред приятелите с умната си и талантлива половинка. Вероятно „виновници” за тази ситуация са самите жени и желанието им за еманципация, което в някои случаи се превръща в непреодолим стремеж за доминиране. А любимите им проявяват здрав разум, като вместо да се съпротивляват, просто се наслаждават на ситуацията.

Разведен? Да, благодаря.

Много жени, на които им е писнало от мъжки капризи и инфантилно поведение, мечтаят да срещнат разведен мъж, който вече веднъж се е сблъскал с всички подводни камъни на семейния живот. Така че разведените отдавна вече не са „втора ръка” и „бракувани”, а просто помъдрели след опарването хора. Според привържениците на тази теория няма нищо срамно да си признаеш грешките в семейния живот и да започнеш на чисто с нов партньор, без да плащаш „данък обществено мнение”.

Татковци с майчински инстинкти

Клишето е, че природата е дала на жените майчински инстинкт и те се справят с отглеждането и възпитанието на децата по-добре. Благодарение на този стереотип поколения жени не разрешаваха на мъжете си да припарят до бебетата, правейки презрителни забележки относно способността им да сменят пелени и да ги хранят. В резултат на което татковците в много семейства не успяваха да изградят здрава връзка с децата си, а майките се невротизираха от изтощение. В съвременния свят все повече жени осъзнават, че да преотстъпят на мъжа си половината права и задължения в родителството е не само по-справедливо, но и по-приятно. А умните мъже вместо да бягат от натоварената покрай бебето атмосфера вкъщи с оправданието, че изкарват пари за семейството, просто си вземат „бащинство”.

Кой е инициаторът за деца в семейството?

Всеобщото схващане е, че жените гонят мъжете за деца (понеже биологичният им часовник тиктакал), а те, клетите, се дърпат от идеята за бебе като дявол от тамян (защото се страхували да поемат отговорност). От известно време обаче ситуацията е тотално преобърната: жените правят кариера и се опитват да отложат забременяването си максимално, а „силните” им половинки мечтаят за наследник. Нещо повече, някои мъже се притесняват по-силно от жените, че остаряват, и настояват за деца, за да имат физическите сили да се забавляват „по детски” с тях и да ги научат на любимите си спортове и хобита.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X