Напишете дума/думи за търсене

Как се спасява бракът на косъм

Доскоро сте се наслаждавали един на друг, но изведнъж споровете са зачестили, а след тях са се натрупали стаени обиди и цял куп неизказани недоволства. Защо някога силната и щастлива връзка започва да се къса по шевовете? И има ли начин да я спасите, дори и с партньора ви да сте на границата на раздялата?

На първо място е необходимо да осъзнаете каква е причината да се отчуждите. Най-често мъжът и жената в една връзка се карат по няколко повода: единият партньор е престанал да слуша другия, да му обръща внимание, да се съобразява с мнението му. Не бива да обвинявате половинката си за всички беди и проблеми, защото в една връзка отговорните са винаги двама. За да спасите отношенията си от крах, трябва да се вгледате в себе си и честно да си отговорите на въпроса къде лично вие грешите, защо се е стигнало до крах и как да действате, за да спасите връзката си.

Помнете, че конфликтната ситуация между един мъж и една жена е плод на проблем във взаимоотношенията им. И той може да се разреши, само ако между тях са останали чувства и желание да съхранят семейството си. Ако отговорът е положителен, запретнете ръкави и използвайте всички методи, за да спасите връзката ви, която се е оказала на ръба.

Непременно поговорете спокойно за всичко, което ви дразни и тормози. Ако ви е невъзможно да говорите нормално, но имате желание да разберете партньора си, може да прибегнете до помощта на психолог.

Има различни начини да върнете искрата и да събудите чувствата между вас – романтична вечеря, разходка в парка, съвместна ваканция на екзотично място. Ако двамата винаги сте мечтали да скочите заедно с парашут или да полетите с въздушен балон – не се колебайте да го направите – съвместните екстремни преживявания, съпътствани от положителни емоции, засилват чувството на сближаване.

Според психолозите има няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да спасите семейството си:

Бъдете откровени с партньора си. Това не означава, че трябва веднага да му разкриете всичките си тайни. Но откритостта ще ви помогне по-добре да се разберете един друг.

Трябва ясно да си представите какви искате да бъдат взаимоотношенията ви и да споделите желанието си с партньора.

Приемете го такъв, какъвто е, уважавайте мнението му, зачитайте го като личност – нали именно затова сте решили да споделите живота си с него.

За да спасите връзката си, и двамата трябва да си го поставите за цел – това е общо дело. Ако единият се откаже – край.

Научете се да решавате проблемите си по мирен път. Свикнете да изразявате недоволството си спокойно и обосновано. Правете компромиси, но разумни и с мярка, за да не почувствате като жертва.

Не отлагайте решаването на проблемите си, надявайки се да отшумят. Колкото по-бързо ги обговорите, толкова по-добре.

Изслушвайте половинката си, но не механично, а с разбиране.

Научете се да се извинявате и да прощавате.

Не му отказвайте безпричинно секс.

Планирайте съвместния си живот дългосрочно и споделете с партньора си своите планове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X