Напишете дума/думи за търсене

Първи секс, романтични комедии и живеене заедно - 7 неочаквани факта за любовта

Учените в стремежа си да намерят отговори на всички въпроси, свързани с любовта, са направили наистина изненадващи заключения.

Всичко зависи от първата целувка
Изследване, проведено от Оксфордския университет, разкри, че първата целувка може да се използва за оценка на потенциалния партньор. Целувките се считат за наистина важни, когато става дума за дългосрочни връзки (особено за жените).

Хората, които живеят заедно повече от 25 години, започват да си приличат
Учени от Мичиганския университет са изследвали сходството във физическия вид на съпрузите. Резултатите показват, че след 25 години съжителство има видимо сходство. Нещо повече, увеличаването на приликата било свързано с по-голямото отчетено семейно щастие.
Предполага се, че емоционалните процеси произвеждат съдови промени, които се регулират от лицевата мускулатура.

Възрастта на първия секс предсказва романтични резултати в бъдеще
Учени от Тексаския университет в Остин са заключили, че тези, които са загубили девствеността си след 19 години, са по-склонни да имат по-щастливи романтични отношения в зряла възраст. Субекти с по-късен старт на сексуалния живот се считат за по-надеждни за дългосрочни връзки.

Романтичните филми помагат за спасението на брака
Рискът от развод намалява, ако съпрузите гледат романтични филми и ги обсъждат. Благодарение на тях двамата партньори разбират по-добре какво правят правилно и грешно във връзката си.

Снимката на любим човек намалява болката
Същото прави и хващането или докосването на ръката на любимия човек.

Съвременните бракове изискват самореализация
В съвременните отношения партньорите очакват повече психологическо удовлетворение, докато в миналото съпрузите са търсили сигурност.
Хората смятат, че бракът им ще им помогне на самочувствието и реализацията. Ако няма достатъчно ресурси или единият от партньорите не иска да положи усилия за развитие, другият партньор се разочарова.

Мъжете с по-висока интелигентност изневеряват по-малко
Учени от университета в Сейнт Луис са открили, че мъжете с по-висок коефициент на интелигентност е по-малко вероятно да са неверни. Що се отнася до жените, нивото на интелигентност не оказва никакво влияние върху тяхната вярност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X